Szerző: Bodnár Ádám

2012. január 19. 08:27

Március végén Magyarországon is indul CISSP tanfolyam

2012-ben Magyarországon is megkezdődik a Certified Information Systems Security Professional (CISSP) szakemberek képzése. Az egyik legnagyobb presztízsű információbiztonsági minősítéssel világszerte kevesebb mint 80 ezer szakember rendelkezik.

A Netacademia Oktatóközpontban idén megkezdődnek az első CISSP vizsgára felkészítő tanfolyamok, ahová elsősorban informatikai biztonsági szakembereket várnak. A Certified Information Systems Security Professional az International Information Systems Security Certification Consortium, azaz az (ISC)2 - szervezet által létrehozott minősítés, amelyet 2004-ben az ISO is hitelesített, az amerikai védelmi minisztérium is elfogadja, és az amerikai National Security Agency által kidolgozott ISSEP programnak is az alapját képezi.

A CISSP tananyag összesen tíz részből áll, amelyek az információbiztonság különféle vetületeit vizsgálják, beleértve a rendszerüzemeltetést, a szoftverfejlesztést, a fizikai biztonságot, az architektúratervezést, a hálózatbiztonságot, a titkosítást, valamint a jogi hátteret és a menedzsment-kérdéseket is, mint amilyen a kockázatkezelés, vezetés és szervezés. A Netacademia tanfolyamára jelentkezők a tananyagot nem vaskos könyvek formájában kapják meg, hanem egy iPad 2 tableten, amely a dokumentáción kívül egyéb digitális anyagokat, videókat, vizsgafelkészítő szoftvert is tartalmaz és amit a jelentkezéskor át is vehet a hallgató és a vizsga után is megtarthatja.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A CISSP minősítés megszerzése természetesen nem csak magas szakmai presztízst jelent, hanem ismertsége és elismertsége révén nemzetközi karrier beindítását és magasabb fizetéshez jutás esélyét is: változatos nemzetközi felmérések szerint a CISSP vizsgával rendelkező információbiztonsági szakértők szerepelnek az informatikusok fizetési listájának élvonalában - a CertMag 2009-es összesítése szerint az amerikai CISSP-vizsgások átlagfizetése évi 136 ezer dollár volt, ami mai árfolyamon számolva 32 millió forintot jelent. A minősítést megszerzők a harmadik legjobban kereső IT-szakemberek voltak a CertMag szerint.

Magyarországon már korábban is lehetett CISSP vizsgát tenni, magyar nyelvű tanfolyam azonban eddig még nem indult. A Netacademia részéről három CISSP minősítésű oktató vesz részt a hallgatók oktatásában, felkészítésében.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról