Szerző: Dojcsák Dániel

2011. december 28. 14:02

50 ezer alkalmazás került fel a Windows Phone piacterére

Átlépte a bűvös 50 ezres határt a Windows Phone Marketplace-re feltöltött alkalmazások száma. A mérföldkövet valamivel hamarabb érte el a platform mint amire számítani lehetett, de még mindig csak tizedannyi alkalmazásból válogathatunk Windows Phone 7-en mint az iOS-en vagy az Androidon.

A Windows Phone 7 piacterére 2011 karácsonyáig felkerült az 50 ezredik alkalmazás - számol be az allaboutwindowsphone.com. Az újonnan feltöltött elemek száma mostanra elérte a napi 265-ös átlagot. A tegnapi összesítésben 50126 program szerepelt, amiből több mint 17 ezer az elmúlt 90 napban került fel, 8010 pedig az elmúlt 30 napban. Az 50 ezer alkalmazás egyébként 13002 fejlesztő, illetve cég műhelyeiből került ki.

Az AAWP.com szerint az 50 ezres küszöb átlépése egy kulcsfontosságú pillanat, a Windows Phone 7 ezzel belépett a nagyok ligájába, ráadásul a vártnál jóval hamarabb. Az igazán fontos trend azonban inkább az appok feltöltésének gyorsulása: több mint egy év kellett az első 40 ezer alkalmazáshoz, de már csak 40 nap a további 10 ezerhez. A fejlesztők érdeklődését felkeltette a platform és ez egyre gyakrabban nyilvánul meg alkalmazások kiadásában is, nem csak beszélnek róla. Ezekkel az eredményekkel jó hangulatban várhatja a Microsoft a 2012-es évet.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Az 50 ezres feltöltésszám, ahogyan a többi alkalmazás-piactérnél, itt sem az éppen aktuálisan elérhető programok számát jelzi. Az 50 ezer feltöltött szoftverből körülbelül 6 ezer már nem elérhető, vagy mert a fejlesztő visszavonta a programot, vagy azért, mert a Microsoft tiltotta ki a szabályzat bármilyen megsértése miatt. Ezen felül vannak alkalmazások itt is, amik csak bizonyos országokban érhetőek el. Természetesen a legtöbb programból az Egyesült Államokban válogathatnak, ott 42 ezres a katalógus, míg Franciaországban csak 39 ezer, Spanyolországban 37 ezer, Olaszországban, Németországban, Ausztráliában, Indiában és Szingapúrban 36 ezer, a többi helyen pedig még ennél is kevesebb elemű listából kell válogatni.

Ahogyan az Android esetében is, a Windows Phone-nál is az újabb országok felé nyitás hozta el az igazi robbanást. Ősszel, a Windows Phone 7.5 "Mango" megjelenésével együtt 16-ról 35-re nőtt azon országok száma, ahol már lehet programokat vásárolni. A másik lökést a Nokia és a Microsoft első közös gyermekeinek tartott Lumia készülékek bevezetése, illetve az ehhez kapcsolt marketingprogram adta a piactérnek. Magyarországon ugyan még csak január 19-én rajtol majd a Lumia 800, de a fontosabb piacokon látványos belépővel hívták fel a figyelmet az új Nokiákra és a Windows Phone 7-re is.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról