Szerző: Koi Tamás

2011. december 16. 14:28

Csendben távozott a GTS Hungary ügyvezetője

November elején csendben távozott igazgatói pozíciójából Pauer Pál, a GTS Hungary ügyvezetője. Lapunk úgy tudja, hogy Pauernek az anyacég döntése alapján kellett távoznia.

Lapunk birtokába jutott információk szerint november elején váratlanul, csendben távozott a GTS Hungary éléről Pauer Pál ügyvezető. A cégvezető távozását nem jelentette be a társaság, mely az európai anyacég stratégiáját követve a lakossági ügyfélbázis felől elsősorban a vállalati, hoszting megoldások felé mozdult el az utóbbi években. A társaság ideiglenes ügyvezetője Apjok Péter gazdasági igazgató lett, aki idén érkezett a GTS Hungary-hez.

Pauer gyakorlatilag a kezdetek óta, 1995-től a GTS Hungary, illetve a GTS-Datanet alkalmazottja volt. A szakember 1995-től 1999-ig értékesítési menedzserként dolgozott a cégnél, majd két évet a lengyel leányvállalatnál töltött. Ezt követően, 2001-től 2008-ig a vállalat értékesítési és marketingigazgatója volt. Pauer Szathmári Géza 2008-as távozása után vette át az ügyvezetői pozíciót - és három évvel később ugyanazon a napon távozott a GTS Hungary-től.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Úgy tudjuk, hogy Pauer távozását az anyacégnél, a GTS Central Europe-nál kezdeményezték - a HWSW értesülései szerint vezetése alatt a cég nem teljesítette a tulajdonosi elvárásokat. A vállalat októberben tartott sajtótájékoztatóján Pauer többször utalt a kedvezőtlen gazdasági környezet távközlési iparágra gyakorolt negatív hatásaira: a GTS Hungary tavaly és idén a távközlési cégekre kirótt különadót is köteles volt befizetni, ez eddig összesen kétmilliárd forint kiesést okozott a cégnek, mely a tavalyi évet 14,7 milliárd forintos árbevétellel zárta.

A GTS Hungary az első, 2008-as frekvenciatenderen pályázott a 26 GHz-es frekvenciatartomány akkor meghirdetett szabad blokkjaira, sikertelenül. A cégvezetés korábban többször kifejtette, hogy a rövid hatósugarú, vezetékes szélessávú adatátvitelt biztosító frekvenciák használati jogának megszerzésében továbbra is érdekelt - a cég minden valószínűséggel indulni fog az NMHH jövő tavasszal esedékes, 26 GHz-es frekvenciaaukcióján is.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról