Szerző: Bodnár Ádám

2011. november 9. 15:01

e-Science Cafe: bemutatkoznak az elosztott számítási infrastruktúrák

Magyarország vezető informatikai kutatóintézetei közös eseménysorozatot indítanak annak érdekében, hogy a lehető legszélesebb körben tudják megismertetni az érdeklődőkkel az elosztott számítási infrastruktúrák technológiai innovációit.

Az e-Science Cafe eseménysorozat első állomását november 14-én tartják az Óbudai Egyetemen, ahová egyetemi és akadémiai kutatók, oktatók, PhD hallgatók, tudományos munkát folytató diákok részvételére számítanak elsősorban, a témák között az elosztott rendszerek, gridek, cloudok, valamint GPGPU clusterek szerepelnek. "Az eseményre [...] nem csak azokat várjuk, akik grid, desktop grid vagy cloud, esetleg GPGPU rendszerek üzemeltetésén gondolkoznak, hanem azokat is, akik alternatív IT-platformok költséghatékony kutatási és üzleti alkalmazására keresnek kivitelezhető alternatívákat.” – nyilatkozta Kacsuk Péter, a kutatócsoport vezetője.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Az eseményre meghívott előadók között számos nagy nevű intézet található mint például a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, az MTA KFKI Részecske- és Magfizikai Kutatóintézete  és a Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Intézet. A kutatások tudományos eredményeinek és a technológiai innovációinak áttekintése mellett a rendezvény a felhasználási területek sokszínű és költséghatékony lehetőségeire is felhívja az érdeklődők figyelmét.

Az eseményen a részvétel az előzetes regisztrációt követően ingyenes.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról