Szerző: Folyó Gergely

2011. október 17. 13:16

November elején érkezik az átalakított Nintendo Wii

Európában novemberben elején mutatkozik be az átalakított Nintendo Wii, ami már nem lesz kompatibilis az előző generációs GameCube-játékokkal és kontrollerekkel. A korábbi feltételezésekkel ellentétben az új Wii külsőleg nem változott, és nem is lesz olcsóbban beszerezhető, mint a most kapható csomagok.

A Nintendo Wii sikertörténete a végéhez közeledik, az ötéves konzol eladásai egyre csökkennek, noha a Sony PlayStation 3 és a Microsoft Xbox 360 még mindig nem tudta utolérni a világszerte 88 millió példányban értékesített kiotói játékgépet. A Nintendo tudja, hogy tovább kell lépnie, az idei E3-on már bemutatta az utódnak szánt Wii U-t, de egyelőre a Wii-t sem szeretné nyugdíjba küldeni: a gyártó butított modellt dob piacra hamarosan, amit változatlan áron, új csomagokban kínál majd.

Viszlát, GameCube!

A korábbi találgatásokkal ellentétben a Nintendo nem élt a méretcsökkentés lehetőségével, nem változtatott külsőleg a konzolon, annyi különbség figyelhető meg mindössze, hogy az új modellel láthatóan arra akarja ösztökélni a játékosokat, hogy fektetve használják a konzolt: ezt jelzi a gép elejére festett Wii embléma elfordítása, de a hivatalos fotók is így, a korábbi kiszerelések mellé csomagolt talp nélkül ábrázolják az új típust - azt nem tudni, hogy a Nintendo mellékel-e a jövőben egyáltalán ilyen talpat a Wii-hez.

Legfontosabb változtatásként a gyártó teljesen száműzi a GameCube-támogatást a konzolból, ami azt jelenti, hogy sem az előző generációs platformra megjelent játékok, sem pedig a kontrollerek nem lesznek kompatibilisek a Wii-vel. A GameCube gamepadjeit a Wii-tulajdonosok előszeretettel vették elő azokhoz a játékokhoz, amik nem használták ki az új mozgásérzékelős vezérlők képességeit, az új modelleknél viszont csak a Classic Controller kiegészítő beszerzésével juthatnak két analóg karhoz a hagyományos irányítás szerelmesei.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra?

Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra? Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

A Nintendo a jövőben értelemszerűen csak az új, “GameCube-mentes” konzolokat fogja gyártani, a boltok polcairól a jelenlegi készletek kiapadásával végleg eltűnnek a régi Wii-k. Mindez azért is érdekes, mert a Wii U bejelentésekor a vállalat hangsúlyozta, hogy a következő generációs gép csak a Wii-játékok lemezeit fogja futtatni, a GameCube-címekét nem. Akkor arra hivatkozott, hogy ez a funkció megmarad a Wii kiváltságának, de ezek szerint mégsem, ami azt is sejteti, hogy a találgatásoknak megfelelően a Wii U-ra letölthető formában elérhetők lesznek a klasszikus GameCube-játékok.

Változatlan áron érkezik

A 3DS-fiaskótól eltekintve a Nintendónak nem szokása az árcsökkentés, a riválisainál ritkábban nyúl ehhez a módszerhez, inkább a különféle konzolcsomagokkal próbálja meg elcsavarni a vásárlók fejét, új színekben, ajándék játékokkal és kiegészítőkkel igyekszik változatlan áron eladni a gépeket. Most sem lesz ez másként, az új Wii eddig három ismert kiszerelésben lesz elérhető, és ugyan az európai ár kapcsán nem rendelkezünk információkkal, Amerikában a most elérhető pakkokhoz hasonlóan 150 dollárt kérnek majd a Wii-ért.

Az első csomag október 23-án jelenik meg az Egyesült Államokban ebben a Wii, illetve a Remote Plus és Nunchuk kontrollerek fekete színűek, a konzolhoz pedig ajándékba jár a Super Mario Galaxy zenei lemeze és a New Super Marios Bros. Wii egy példánya is. Az európaiak először november 4-én, a Wii Family Editon személyében találkozhatnak az új géppel, ebben a kiszerelésben fehér színű Wii, illetve a Wii Sports és a Wii Play egy-egy kópiája kapott helyet. A harmadik csomag november 18-án érkezik, itt a világoskék konzolhoz a Nintendo és a Sega közös slágersorozatának legújabb darabját, a jövő évi olimpiai játékokat feldolgozó Mario & Sonic at the 2012 Olympic Games című ügyességi sportjátékot mellékelik majd.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról