Szerző: Koi Tamás

2011. október 10. 12:39

Gyártópartnert vált itthon a Huawei

Gyártópartner várt a Huawei Technologies, a cég hálózati berendezéseinek hazai összeszerelését a későbbiekben a Flextronics végzi.

Stratégiai megállapodást kötött a világ egyik legnagyobb mobilhálózati-eszköz beszállító társasága, a kínai Huawei Technologies, és a Flextronics Global Services, jelentették be a cégek vezetői mai közös sajtótájékoztatójukon. A Huawei a korábbi gyártópartner, az Elcoteq csődje miatt volt kénytelen gyártópartnert váltani, miután a cégnél nemrég az a hosszú távú döntés született, hogy az európai gyártási és logisztikai tevékenységet Magyarországra fókuszálja a vállalat.

Az együttműködés értelmében a Flextronics új, a Huawei eszközök gyártási tevékenységének szentelt üzemet hoz létre Pécsett, vagyis a gyártás megmarad a baranyai megyeszékhelyen, ahol az Elcoteq üzeme is működött. Gavin Dai, a Huawei Technologies Magyarország ügyvezető igazgatója a sajtótájékoztatón elmondta, az üzemben jövőre 500 alkalmazott dolgozhat, az új gyárban a termelés decemberben indulhat. A két cég több piacon is együttműködött korábban, mondta el Czakó Tibor, a Flextronics Global Services ügyvezető igazgatója. A Flextronics ma négy telephelyen végez szerződéses bérgyártást Magyarországon, több mint 12 ezer alkalmazottnak adva munkát. Ebből a Flextronics Global Services budapesti üzemében 1700 embert foglalkoztatnak.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A Huawei áprilisban döntött arról, hogy közel kétéves tesztüzemet követően Pécsről látja majd el a régió mobilszolgáltatóit különféle mobiltávközlés-technikai berendezésekkel, így bázisállomás, valamint központi hálózati komponensekkel. A gyártócég szerint a tesztüzem csak tavaly 600 millió dolláros forgalmat bonyolított, idén ez a korábbi tervek szerint megduplázódott volna. Tavasszal még úgy nyilatkozott a kínai multi, hogy a beruházás várhatóan több száz új munkahelyet teremthet az országban, William Chen, az európai ellátóközpont igazgatója egy júniusi, Pécsett tartott sajtótájékoztatón elmondta, a cég a hosszútávú európai fejlesztések gyors és rugalmas kiszolgálása érdekében szintén Magyarországon kívánja létrehozni a tervek szerint 25 ezer négyzetméteres alapterületű Európai Logisztikai Központját.

Az Elcoteq körüli komoly problémákról először a nyáron lehetett hallani: a szerződéses bérgyártó június végén jelentette be, hogy nem tudja határidőre visszafizetni hiteleit, és kérte a hitelező bankokat a kintlevőség átütemezésére. A cég szeptemberben csökkentette a műszakok számát, végül múlt héten csődöt jelentett.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról