Szerző: Koi Tamás

2011. szeptember 27. 12:47

LTE-modemet is épít új routerébe az AVM

Továbbfejleszti innovatív, otthoni és kisirodai felhasználóknak szánt hálózati termékeit a berlini székhelyű AVM GmbH, az itthon kissé szerencsétlenül hangzó FRITZ! márkanevű termékek gyártója.

A vezeték nélküli routereivel és kapcsolódó megoldásaival a honi piacon komoly sikereket arató AVM idei legfontosabb fejlesztésével láthatóan a mobiltechnológiák felé igyekszik nyitni: a cég nemrég bemutatta a FRITZ!Box 6840 LTE típusú eszközt, mely az összetett funkciókkal bíró FRITZ!Box termékcsalád első, beépített LTE-modemmel rendelkező újdonsága. Az AVM termékei esetében a váltás mérföldkőnek tekinthető, a hazánkban kevéssé ismert gyártó eddigi termékei (melyekből kettőt a HWSW is tesztelt) vezetékes internetkapcsolat megosztását szolgálták, beépített xDSL- vagy kábelmodemmel.

A FRITZ!Box 6840 LTE ezzel a hagyománnyal szakít, a cég az újdonságba ugyanis - nevéből eredően - LTE-képes mobilnet-modemet épített, mely a 800 MHz-es digitális hozadék, és a 2,6 GHz-es frekvenciasávokban működik, 5, 10 és 20 MHz-es csatornafelosztással. Az eszköz ezekben a sávokban elméletileg maximum 100 Mbps letöltési- és 50 Mbps feltöltési sebességet támogat, a gyakorlati érték függ a hálózat éppen aktuális paramétereitől és a környezeti hatásoktól.

Az eszköz az LTE-kapcsolatot vezetékes és vezeték nélkül csatlakozó kliensek számára egyaránt képes megosztani, előbbihez összesen négy gigabites port, utóbbihoz kétsávos (2,4 és 5 GHz-en egyszerre működő), 802.11n-kompatibilis WLAN-rádiót használ. A FRITZ!Box 6840 LTE ezen túl a termékcsalád többi tagjához hasonlóan mini telefonközpontként is üzemel, ám a korábbi csúcsmodellekkel ellentétben kizárólag analóg telefonvonal használatát támogatja. A berendezésbe egy DECT bázisállomást is beépített a gyártó, mely legfeljebb hat vezeték nélküli telefonnal képes kommunikálni.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Az újdonságba a fentieken túl teljes NAS- és hálózati nyomtató-támogatást is építettek, a készülék hátulján található USB 2.0 kapuhoz ennek megfelelően nyomtató vagy külső adattár csatlakoztatható. A berendezés emellett az androidos telefonok és iPhone-ok esetében támogatja az IP-híd összeköttetést WLAN-hálózaton keresztül, így a Wi-Fi vezérlő rádiuszában található okostelefonokkal az analóg vonalat használva lehet külső hívást kezdeményezni.

Az újdonság megjelenése jövőre várható a német piacon, hazai premierről egyelőre nincs hír, ugyanakkor az LTE hálózatok itthoni kiépítettségi foka nem is indokolja egyelőre a termék bevezetését.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról