Szerző: Koi Tamás

2011. szeptember 13. 12:35

Mindhárom mobilszolgáltatónál kapható a Galaxy Tab 10.1

Immár mindhárom magyarországi mobilszolgáltató kínálatában megtalálható a Samsung csúcskategóriás tabletje, a Galaxy Tab 10.1.

A Telenor és a T-Mobile után a hét elejétől a Vodafone Magyarország kínálatában is megjelent a Samsung legújabb táblagépe, a Galaxy Tab 10.1. A készülék megjelenése heteket csúszott, nem hivatalos információk szerint a tablet körüli jogi herce-hurca miatt, mely az egész Európai Unióban befolyásolta a termék piacra kerülésének időpontját. A tablet előző verzióját, a Galaxy Tab 10.1v-t egyébként hónapokkal ezelőtt elkezdte árulni a Vodafone, az újabb változat ugyanakkor vékonyabb és újabb rendszerszoftvert is futtat gyárilag.

A tablet a múlt héten a Telenor és a T-Mobile árlistájára gyakorlatilag egy időben került fel, noha a magenta színű szolgáltatónál a webshopban már augusztus közepén szerepelt az eszköz. Jellemző, hogy egyik szolgáltató sem adott ki sajtóközleményt az új készülék bevezetéséről, holott ezt korábban minden más modellnél megtették a szolgáltatók. A legtöbb tablet (szám szerint öt különböző típus) egyébként jelenleg a T-Mobile kínálatában található meg.

A T-Mobile kizárólag internetes csomagok mellé, hűségidő vállalásával, vagy önállóan, hűségidő nélkül árulja a Galaxy Tab 10.1-et (a listaár 161 ezer forint). A tablethez a havi 9400 forintba kerülő Net&Roll L mobilnet-díjcsomagra vállalt kétéves hűségszerződés esetén 60 ezer forintért lehet hozzájutni, de megvehető a termék részletfizetéssel is, ebben az esetben a kezdőrészlet 11 905 forint, havonta pedig további 1875 forintos törlesztőrészletet kell fizetni két éven keresztül.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A Telenornál a kártyás ajánlat (tehát gyakorlatilag a listaár) szintén 160 ezer forint, és bár a szolgáltatónál megvásárolható a tablet hangszolgáltatást is tartalmazó tarifával, a cég elsősorban az augusztus második felében bevezetett hipernet-tarifákat ajánlja a tablethez. A legkisebb, havi 5 ezer forintba kerülő Hipernet 7 díjcsomag mellé 133 ezer forintért adja a cég a Galaxy Tab 10.1-et, míg a legnagyobb, havi 8 ezer forintba kerülő Hipernet 42 csomag mellé 100 ezer forintot kell fizetni a készülékért. A tablet a Telenornál is megvásárolható részletfizetéssel, az utóbbi díjcsomag esetén 16 ezer forint a beugró.

A Vodafone-nál a Galaxy Tab 10.1 kizárólag az Internet Easy, Internet Comfort, Internet Nonstop illetve Netjegy csomagban érhető el, a listaár 155 ezer forint, a kezdőrészlet pedig minden konstrukciónál 23 ezer forint. A havi törlesztőrészlet egy éven keresztül 11 ezer forint a választott tarifától függetlenül.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról