:

Szerző: Bodnár Ádám

2012. január 24. 16:35

Rekorderedmény az EMC-nél

Minden tekintetben rekorderedményről számoltl be ma az EMC, amelynek adattárolási megoldásai iránt a globális gazdasági bizonytalanság ellenére nem lankadt a kereslet. A virtualizációval foglalkozó leányvállalat, a VMware szekere is jól futott, amely szintén az EMC-t erősítette.

Nyilvánosságra hozta negyedik negyedéves eredményeit az EMC: a társaság 5,6 milliárd dolláros rekordbevétele 12 százalékkal volt magasabb a tavalyinál, nettó eredménye eközben 32 százalékkal 832 millió dollárra emelkedett, az egy részvényegységre jutó profit pedig 38 centet tett ki, ami szintén új csúcs.

Az EMC eredményei némiképp meglepetést okoztak, a makrogazdasági bizonytalanságra hivatkozva a legtöbb nagy vállalati hardvergyártó legutolsó negyedévében csak visszafogott mutatókat tudott elérni. A múlt héten jelentő IBM hardverrészlegénél 1 százalékkal csökkent a tárolók értékesítéséből származó forgalom, a HP tárolókkal foglalkozó részlege pedig csak a 3PAR beolvasztásának köszönhette 4 százalékos éves növekedését. Az EMC 12 százalékos bevételnövekedése, a high-end Symmetrix-eladások 11 százalékos és a középkategóriás rendszerek 24 százalékos bővülése azt mutatja, megfelelő termékekkel (és üzenetekkel) még nehéz időkben is van keresnivalója az IT-szállítóknak.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A nyílt és zárt forrású konkurensek megjelenése ellenére nem csillapodik az EMC virtualizációval foglalkozó leányvállalatának, a VMware-nek a termékei iránti kereslet sem. A vállalat 1,06 milliárd dolláros bevétellel zárta 2011 utolsó negyedévét, amihez 200 milliós nettó eredmény társult - mindkettő történelmi rekord. Egy évvel korábban 834 milliós bevétele és 120 milliós nettó eredménye volt a VMware-nek. "A nagyedév erőteljes teljesítménye azt igazolja, hogy a virtualizáció az informatika egyszerűsítésének és automatizálásának alapja" - vélekedett Paul Maritz, a VMware vezére.

2011-et is nagy rekorddal zárta az EMC, a vállalat története során először ért el 20 milliárd dolláros bevételt, 18 százalékkal többet mint tavaly, miközben nettó eredménye 2,5 milliárd dollárra duzzadt. 2012-re magabiztos kilátásokat fogalmazott meg az EMC, a vállalat célja, hogy az informatikai  büdzsék növekedési üteménél kétszer gyorsabban növelje bevételét, ami 22 milliárd dollár körüli forgalmat jelent.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 17:25

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.