Szerző: Gálffy Csaba

2011. augusztus 15. 09:32

Kiegyezett az LG és a Sony

Megegyezett a két perben álló elektronikai gyártó, ejtették az egymás ellen felhozott vádakat és keresztlicencelési megállapodást kötöttek. A megállapodás a három éve lejárt előző egyezmény helyére lép, amelyet fokozatosan elmérgesedő viszonyok között sem tudott megoldani a két vállalat - a jogi patthelyzet azonban kikényszerítette a megoldást.

"Az LG és a Sony megegyezett, hogy elejtik az egymás ellen indított szabadalomsértési pereket" - jelentette be az LG. A hírt a Sony is megerősítette, kommentárt azonban egyik cég sem fűzött hozzá, így az sem tudható, hogy pontosan mik a megegyezés részletei.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Sony és az LG három éve keveredett szabadalmi vitába, miután nem sikerült megegyezniük a korábbai keresztlicencelési megállapodás meghosszabbításáról. Ennek megfelelően a két cég széles körű jogi támadást indított egymás ellen, az okostelefonoktól a tévéken keresztül a Blu-ray-jel kapcsolatos szabadalmak megsértésével vádolták egymást.

A jogi háború tavaly kezdett elmérgesedni, amikor a két cég egymás termékeinek kitiltását kezdte el követelni az amerikai illetve az európai piacról. A Sony az LG Rumor Touch és néhány másik okostelefon importjának tiltását kérte a Nemzetközi Kereskedelmi Bizottságtól (ITC), míg az LG a Playstation 3 vélt szabadalomsértései nyomán indított pert. Részleges sikert az LG ért el, a játékkonzol szállítmányait sikerült lefoglaltatnia 10 napra, miután a hágai bíróság úgy döntött, hogy az eszközökben található Blu-ray diódák megsértik az LG szabadalmait. A lefoglalás akkor ideiglenes fennakadást okozott a konzol európai terjesztésében, később azonban a bíróság feloldotta a korlátozást és helyreállt a piacok ellátása.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

A két elektronikai óriás összesen 24 szabadalmi kérdésben indított pert egymás ellen, a most bejelentettek szerint az összes folyó ügyet leállították és megkötötték a szerződést a kérdéses szabadalmak keresztlicenceléséről. Arról egyelőre nem érkeztek információk, hogy a két fél közül fizetett-e valamelyik a másiknak, az összemérhető szabadalmi portfólió azonban arra enged következtetni, hogy pénzügyi tranzakció most nem történt.

A per abból a szempontból is érdekes volt, hogy ez volt az első (és eddig az egyetlen) eset, hogy két androidos okostelefon-gyártó állt egymással perben, a Google-partner gyártók ezen kívül összetartóak voltak és csak külső versenytársak ellen álltak perben. A Sony-LG ügy lezárásával az androidos tábor így összezárt, peres ügyeik egymás ellen nincsenek.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról