Szerző: Bodnár Ádám

2012. február 7. 11:08

Túlmelegedő szerverekre figyelmeztet a Cisco

Az összes UCS B440 blade szerverét cserélni kénytelen a Cisco, miután egy tranzisztor potenciális túlmelegedése által okozott problémát a szoftveres javítással nem sikerült orvosolni.

Műszaki figyelmeztetést adott ki ügyfeleinek a Cisco, amely szerint az UCSB440 típusú szervereit egy túlmelegedő tranzisztor miatt át kell tervezni, a már üzembe helyezett gépeket pedig ki kell cserélni.

A gyártó már tavaly nyáron kiadott egy figyelmeztetést, amely szerint az UCS B440, UCS B440M2 és UCS N20 típusú szervereiben egy MOSFET teljesítménytranzisztor meghibásodhat és ívet húzhat, amely a teljes alaplap használhatatlanná válását okozza, illetve a keretbe szerelt másik blade szerverek leállásához is vehethet, mivel a jelenség zavart vált ki az áramellátási hálózatban. A cég akkor egy firmware-frissítést adott ki a problémára, amely a teljesítménytranzisztor túlmelegedése előtt leállítja a szervereket, azonban idővel kiderült, a szoftveres javítás nem minden esetben elegendő.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

A közelmúltban a Cisco ezért frissíteni kényszerült a figyelmeztetését, amely szerint az UCS B440 szervereken hardveres módosítások elvégzésére van szükség a hiba kijavításához - a vállalat felveszi a kapcsolatot a B440 szerverek vásárlóival és lecseréli a szervereket. Az UCS B440 a vállalat nagy sűrűségű szervere, amelybe négy Xeon processzort és 32 DIMM modult lehet beépíteni, és még mindig marad hely 4 darab 2,5" merevlemeznek. Egy Cisco UCS blade keretbe legfeljebb 4 darab B440 gépet lehet építeni. A B440-et 2010-ben jelentette be a Cisco, egyike volt a cég első szervereinek. 2011-ben érkezett az M2 jelű frissítés, Xeon 7500 helyett immár Xeon E7 processzorokkal.

A Cisco nem közölte, hány UCS B440 van üzemben a vásárlóknál jelenleg, mindössze azt tudni, hogy az UCS-felhasználó szervezetek száma világszerte meghaladja a 10 ezret - a vállalat tájékoztatása szerint az ügyfeleknek csak kevesebb mint 5 százaléka használ B440-et. Az IDC tavalyi harmadik negyedévre vonatkozó számai alapján a HP és az IBM mögött már a Cisco a harmadik legnagyobb blade-szállító, világpiaci részesedése 10 százalék, az Egyesült Államokban pedig 20 százalék körüli. A Cisco éves szerverforgalma már meghaladja az 1 milliárd dollárt.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról