Szerző: Dojcsák Dániel

2011. július 7. 17:00

Ingyen ad 3D filmeket a tévéihez a Samsung

A Samsung idén komoly hangsúlyt fektetett az okostévékre, az új modellek böngészővel, alkalmazás-piactérrel és egyéb képességgel felvértezve érkeznek. A 3D viszont talán kicsit háttérbe szorult idén, ezt a hiányosságot igyekszik a gyártó pótolni az ingyenesen streamelhető 3D-s HD filmekkel.

A Samsung teljesen a non-lineáris médiaszolgáltatás mellett teszi le a voksát, s azt vallja, eljött az ideje annak, hogy mindenki mindig azt nézze a kijelzőn, amihez éppen kedve van. Ehhez kiváló segítséget jelentenek a tévéadást kiegészítő tartalomszolgáltatói alkalmazások, a YouTube, Facebook, Twitter kliensek, a böngésző, illetve nem utolsósorban a minden számos Samsung tévén elérhető online videotéka.

A tartalom az érték

Az eszköz önmagában ma már nem érték, a felhasználóknak tartalomra is szüksége van. Habár egy gyártó nem feltétlenül képes házon belüli ezt tökéletesen lefedni, de a Samsung úgy döntött, hogy a sovány 3D-s tartalompiac hizlalása érdekében létrehoz egy ingyenes 3D videotékát, amin keresztül a tévékre egy internetkapcsolaton keresztül bármikor streamelhetőek 3D-s tartalmak.

A kínálatban szereplő filmeket a szöuli és a londoni Samsung-központokban állítják össze, így a magyar felhasználók igényei valószínűleg nincsenek figyelembe véve, de legalább itt nálunk is működik a szolgáltatás. Indulásként 35 film került be a listába, amiből néhány ugyan zenei klip és előzetes, de legalább egy tucatnyi teljes természetfilm is nézhető. Ezek némelyike az IMAX által forgatott 3D-s film, amik valóban látványosak, érdemes végignézni őket. Magyar szinkronról vagy feliratról viszont nem érdemes ábrándozni, be kell érni az eredeti audiosávval, ami az IMAX természetfilmeknél Michael Douglas hangját jelenti.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Az Explore 3D! nevű szolgáltatás folyamatosan bővülő kínálatot ígér, de arra nem érdemes számítani, hogy nagy hollywoodi filmeket kapnak a felhasználók ingyen. A Samsung feltételezhetően arra is törekszik, hogy globálisan a nagy kiadókkal is megegyezzen, aminek keretében valamilyen fizetős modellben juthatnak premier filmekhez a Samsung tévék vásárlói. Ez az ingyenes kezdeményezés inkább csak a 3D-s tartalom hiánya miatti vákuumot enyhíti, illetve az okostévék lehetőségeit demózza.

Non-lineáris tartalom éhínség

Szomorú, hogy Magyarországon nincsenek jelen azok az online streaming szolgáltatók, amik az Egyesült Államokban vagy Nyugat-Európában már teljes értékű on-demand filmszolgáltatást nyújtanak akár darabáras, akár átalánydíjas formában. Az alap alkalmazásokat azonban itthon is tudjuk használni számítógép közbeiktatása nélkül a Smart TV-ken, mint például a közösségi hálózatok klienseit, a Picasát, vagy épp a mikroblog szolgáltatásokat.

Jelenleg 8 helyi, magyar alkalmazás érhető el a Samsung okostévéken, de ezek mindegyike tartalomszolgáltatás - az Index, [origo], Samsung Sport, NLC, CaféTV, TechNet, Port és az FN tévére optimalizált verziói vannak ott a készülékeken, de az ígéret szerint a jövőben megjelennek olyan helyi alkalmazások is, amik nem csak egy-egy újság nagyobb képernyőre szabott változatai.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról