Szerző: Dojcsák Dániel

2011. július 4. 13:38

Rekordeladásokat generál a Samsung Galaxy S II

A Samsung Galaxy S sem volt egy népszerűtlen okostelefon, de az utód Galaxy S II még nagyobbat robban a piacon. Kevesebb mint két hónap alatt 3 millió fogyott a Samsung csúcsmobiljából.

A Samsung hivatalos közleményben büszkélkedett el azzal a ténnyel, hogy 55 nap leforgása alatt 3 millió darabot értékesített legújabb androidos zászlóshajó modelljéből, így a vállalat történetében a  leggyorsabban fogyó mobil a Galaxy S II. A készüléket februárban jelentette be hivatalosan a dél-koreai cég, majd áprilisban néhány országban forgalmazni is kezdte. Az 1,2 GHz-es kétmagos ARM Cortex A9 processzor, az 1 GByte RAM, a 8 megapixeles kamera, a 4,3 hüvelyk képátlójú super AMOLED+ kijelző, a legújabb Android-verzió, illetve az opcionális, igaz egyelőre a készülékekben nem működő, NFC chip nem csak a Samsung kínálatában, de úgy általában a teljes okostelefon piacon is az első helyre sorolta a modellt.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Többek közt talán a Galaxy S II-nek, illetve a többi androidos készüléknek köszönhetően a Samsung az elmúlt időszakban jelentősen növelte a piaci részesedését több fontos európai piacon. Az Egyesült Királyságban a Samsung Electronics már 72 hete a legkeresettebb márka, Ausztriában és Svájcban pedig az okostelefon-eladások 30, illetve 36 százalékát produkálta csak ez a mobil. Néhány nappal ezelőtt pedig az Európai piacok után megérkezett a Galaxy S II Dél- és Közép-Amerikába is, ahol Mexikó és Brazília pumpálhatja tovább az eladásokat.

[+] Kipróbáltuk: Samsung Galaxy S II - Az új Android király

Az egyetlen hiányzó piac egyelőre az Egyesült Államok, ahol jelenleg csak szolgáltatófüggetlenül lehet megvásárolni 700 dolláros áron a mobilt, de az információk szerint hamarosan bekerül az AT&T kínálatába, ahol hűségszerződéssel viszonylag alacsony áron beszerezhető lesz. A Galaxy S-ből kiindulva valószínűleg az utód is több néven, több különféle konfigurációban elérhető lesz az összes amerikai szolgáltatónál, tovább hizlalva az értékesítési adatokat.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról