Szerző: Bodnár Ádám

2011. június 30. 10:42

Tárológyártót vett az Oracle

Az Oracle felvásárolja a Pillar Data Systems vállalatot, amely tárolóeszközök fejlesztésére és gyártására szakosodott. A Pillar Data legnagyobb befektetője és tulajdonosa Larry Ellison, az Oracle elnök-vezérigazgatója.

Egyik zsebből a másikba

Miután az Oracle a Sun-akvizíció lezárása után megszabadult annak viszonteladói tevékenységétől, és beszüntette az LSI és Hitachi tárolótömbök értékesítését, saját SAN nélkül maradt. A rést az Exadatához és Exalogichoz hasonló integrált rendszerekkel próbálta meg betölteni a vállalat, amelyekben az adatok az őket feldolgozó szerverek közelében helyezkednek el, de úgy tűnik, az ügyfelek továbbra is ragaszkodnak a különálló SAN diszktömbökhöz. A kínálatában keletkezett űrt az Oracle most a Pillar Data felvásárlásával tömte be.

A 2001-ben alapított, San Jose-i központú, magánkézben levő Pillar Data Systems legnagyobb befektetője és tulajdonosa Larry Ellison, az Oracle vezére, akinek 55 százalékos tulajdonrésze van a vállalatban. A mostani tranzakció részleteinek kidolgozásában érintettsége miatt Ellison nem vett részt, azt egy független bizottság készítette elő. A júliusban lezáruló tranzakció pénzügyi részleteit az Oracle nem hozta nyilvánosságra, mindössze annyit tudni, hogy a Pillar Data tulajdonosai csak akkor kapnak pénzt, ha a cég a következő három évben teljesít bizonyos pénzügyi célkitűzéseket.

Pillar Axiom

A Pillar által fejlesztett Axiom sorozat úgynevezett "unified" tároló, vagyis SAN-ként és NAS-ként is működik. A rendszerek virtualizáltak és rétegezettek, azaz az adatokat elérési gyakoriságuk szerint képesek a leggyorsabb SSD-kre vagy a lassabb de olcsóbb SATA diszkekre mozgatni az alapértelmezettnek számító FC meghajtókról. Az Axiom érdekessége, hogy a különféle alkalmazásokhoz előre definiált szabályrendszerekkel rendelkezik, amelyek alapján képes az erőforrásokat csoportosítani a meghatározott szolgáltatásminőségi szintek (QoS) elérése érdekében.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A Pillar Axiom tárolók három részből állnak. Minden rendszerben van egy Pilotnak nevezett vezérlő (valójában két vezérlő aktív/passzív módban), amelyek gondoskodnak a szabályrendszer-alapú erőforráskiosztásról, valamint a grafikus kezelőfelületet futtatják. Egy tárolóban lehet akár négy Slammer, gyakorlatilag ezek tekinthetők az igaz kontrollereknek, végzik a virtualizációt, biztosítják a SAN és NAS funkcionalitást a szerverek felé, valamint gondoskodnak az adatok mozgatásáról az azokat valójában tároló Brick egységek között. Utóbbiak 12+1 diszket vagy SSD-t tartalmaznak RAID5 tömbökben.

Technológiai fejlettsége ellenére a Pillar nem tudott komoly piaci jelenlétet kialakítani az elmúlt tíz évben, a vállalat 24 országban mintegy 500 ügyféllel rendelkezik mindössze, amelyeknél 1500 Axiom tároló működik. Az Oracle ernyője alatt ez minden bizonnyal meg fog változni, ahogy a Pillar számára megnyílnak az Oracle globális értékesítési csatornái és megindulnak a marketing- és kereskedelmi erőfeszítések ezért a továbbra is lendületesen növekedő piacért. Az IDC júniusban közzétett adatai szerint az idei első negyedévben 13,2 százalékkal 5,6 milliárd dollárra nőtt a külső tárolók forgalma, a leszállított tárkapacitás pedig 46 százalékkal bővült egy év alatt.

Folytatódik a konszolidáció

Rövid időn belül a Pillar Data a sokadik olyan innovatív, feltörekvő storage-gyártó, amely beolvad egy jelentős piaci szereplőbe. A HP tavaly ősszel a 3PAR felvásárlásával indította a tárolópiaci konszolidációs hullámot, a licitben alulmaradt Dell később a Compellent megvásárlásával vigasztalódott, az EMC pedig az Isilont kebelezte be. Mindez jól mutatja, mennyire felértékelődött a hatékony adattárolás szerepe a vállalatoknál, amelyek egyre több és több információt termelnek és kénytelenek tárolni.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról