Szerző: Koi Tamás

2011. június 28. 15:58

Összefog a ZTE és a WayteQ

Együttműködési megállapodást kötött az okostelefonokat és hálózati berendezéseket gyártó ZTE és a navigációs eszközökben utazó WayteQ, melynek eredményeként a jövőben a kínai cég egyes okostelefonjai kártyafüggetlenül is forgalomba kerülnek majd, WayteQ márkanéven.

A kínai ZTE és a hongkongi WayteQ stratégiai megállapodásának első gyümölcse a ZTE Blade nyomdokaiba lépő, azzal közel azonos felépítésű WayteQ Libra lesz. A gyártók elképzelései szerint a telefont többféle konstrukcióban, önállóan és a WayteQ navigációs szoftvereivel telepítve egyaránt be lehet majd szerezni, lényeges különbség azonban, hogy míg a Blade-del elsősorban az operátorokat szolgálta ki a gyártó, addig a WayteQ Libra a hagyományos értékesítési hálózatokban, így szakboltokban, valamint elektronikai áruházak polcain tűnhet fel.

A WayteQ Librával nem bíz semmit a véletlenre a két cég: az okostelefon éppúgy 3,5 hüvelykes, 480x800 pixeles kijelzővel rendelkezik majd mint a ZTE Blade, emellett a két készülék processzora is egyforma (Qualcomm MSM7227, 600 MHz-en). Míg a Blade - régebbi készülék lévén - gyárilag Android 2.1 operációs rendszerrel érkezett, addig a WayteQ Librára már Android 2.2 kerül. A Libra érdekessége, hogy az előlapján továbbra is a ZTE logója szerepel, a WayteQ brand csak a hátlapon, illetve a szoftveren tűnik majd fel.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Lapunk úgy tudja, hogy az együttműködés eredményeként a termékmarketinget és a disztribúciós láncot a WayteQ menedzseli, az ezeken a területeken egyelőre kevés tapasztalattal rendelkező ZTE csak a terméket, illetve a terméktámogatást, szervizhátteret nyújtja. A két cég a WayteQ Librán túl idén több új termék piacra dobására készül majd Európában, azon belül Magyarországon is.

A WayteQ Libra várhatóan augusztusban kerül a boltokba, 45 ezer forintos bruttó ajánlott fogyasztói áron. A ZTE Blade jelenleg mindhárom mobilszolgáltatónál kapható, ára feltöltőkártyás konstrukcióban operátortól függően 40 ezer forint körül alakul.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról