Szerző: Bodnár Ádám

2011. június 6. 12:51

40 százalékos növekedéssel is elégedett lenne idén a BalaBit

2010-ben mintegy 60 százalékos árbevétel-növekedést ért el az IT-biztonsági szoftvereket fejlesztő BalaBit. 2011-ben már 40 százalékos bővüléssel is elégedettek lennének a vezetők, mondta el egy múlt heti sajtóbeszélgetésen Györkő Zoltán, a vállalat üzletfejlesztési vezetője.

A BalaBit három termékkel van jelen a hazai és nemzetközi piacon, a Zorp moduláris alkalmazásszintű proxy tűzfallal, a syslog-ng naplózó szoftverrel, amelynek nyílt forrású verziója évek óta része a legtöbb Linux-disztribúciónak, valamint a Shell Control Boxszal, amely a rendszergazdák és kiemelt jogosultságú felhasználók tevékenységének monitorozására szolgál és a maga nemében egyedülálló a világon. Utóbbi két termék iránti keresletet a szigorodó törvényi és iparági előírások folyamatosan húzzák, 2010-ben a BalaBit árbevételének már 76 százalékát tették ki.

A Shell Control Box árbevétele közel háromszorosára nőtt egy év alatt, a syslog-ng 28 százalékos növekedést ért el, a Zorp tűzfal értékesítéséből pedig 19 százalékkal több pénz folyt be mint tavaly. A BalaBit 2010-es árbevétele így 1,58 milliárd forintot tett ki, ami 59 százalékos növekedés a 2009-es szinthez képest. Az árbevétel közel négyötöde külföldről folyt be, a világpiacon a BalaBit olyan referenciákkal rendelkezik mint a Boeing, a NASA, az EADS, a svéd államkincstár, illetve a német pénzintézetek számára informatikai szolgáltatásokat biztosító Fiducia.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

"Várakozásaink szerint a következő években a piacon a compliance céllal bevezetett eszközök konszolidációja lesz az egyik jellemző trend. Ezen azt értem, hogy a külső kényszerből bevezetett, a szervezetben elszigetelt megoldásokat a vállalatok fokozatosan bevonják az értékteremtésbe. Ez a folyamat az olyan termékeknek fog kedvezni, amelyek valódi biztonsági és üzemeltetési igényeket is képesek kiszolgálni" - mondta Györkő Zoltán.

Mivel a vállalat saját fejlesztésű termékeit viszi piacra, növekedésének első számú motorját a szoftverfejlesztői kapacitás jelenti. Jelenleg már 100 feletti munkatárssal rendelkezik a cég, ezek zömében fejlesztők, idén további 40 fővel bővülhet a létszám, amely részben műszaki, részben pedig kereskedelmi, értékesítési pozíciók megnyitását jelenti. A két veszprémi egyetemista által alapított BalaBit idén beindítja első vidéki fejlesztőközpontját is, ahol kezdetben szűk tucat munkatársat kíván foglalkoztatni. A tervek szerint 2011 végére 150 főre növekedik a cég dolgozóinak létszáma.

A BalaBit partnerhálózatán keresztül a világ 30 országában van jelen, de saját képviselettel rendelkezik Németországban, Olaszországban, Franciaországban, az Egyesült Államokban és Oroszországban is. A vállalat kifejezett célja, hogy idén további nemzetközi piacokra lépjen be saját képviselettel.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról