Szerző: Koi Tamás

2011. május 17. 09:59

Új tarifákkal ünnepli egyéves születésnapját a Telenor

Az újabb ajánlatoknak és a kibővült készülékkínálatnak köszönhetően ismét versenyképes lehet a Telenor Magyarország, mely egy évvel ezelőtt váltott nevet, ám csak mostanra tudta megújítani ajánlatait, és érzékelhetően feldúsítani készülékválasztékát.

Nagy tervekkel indult neki a tavalyi évnek a Pannon, mely 2010 februárjában bejelentette, hogy még a tavasszal Telenorra változtatja a nevét. A márkaváltás végül pont egy éve, május 18-tól, kiterjedt országos kampánnyal vette kezdetét, tavaly ilyenkor a cég akkori vezérigazgatója, Anders Jensen komoly meglepetéseket és erősödő versenyt ígért. A meglepetések később jöttek is, de nem mindenki örült nekik a cégnél.

Fény az alagút végén

A szolgáltató a jelek szerint most kezdi lerázni magáról a tavalyi év meglehetősen nyomasztó terhét (a vállalat gyakorlatilag minden tekintetben pocsék évet zárt, az új ajánlatok pedig csak nem akartak érkezni), és immár egy új vezérigazgató, Christopher Laska vezetése alatt az egyéves évfordulóra új, a korábbiaknál versenyképesebb, illetve nagyobb bevételt termelő tarifákkal rukkolt elő. A Telenor emellett jelentősen megnövelte kínálatában a drágább készülékek, okostelefonok számát, ezzel a készülékértékesítés volumene értékben jóval nagyobb lehet, mint tavaly.

A Telenor új tarifacsaládjai két felhasználói szegmenst céloznak: a telefonjukat elsősorban beszédcélra használó előfizetőket (Alaptarifák), valamint az okostelefonnal rendelkező ügyfeleket (Okostarifák). Előbbi összesen hét ajánlatból áll, a havidíj 1490 forinttól 21690 forintig terjed, a benne foglalt, száz százalékban lebeszélhető forgalom 40-1140 percnyi beszélgetést tesz lehetővé. A keretet túllépve a percdíjak 2-8 forinttal nőnek, és nincs megkülönböztetés hálózaton belül és hálózaton kívül folytatott hívások közt.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Az Okostarifák nevükhöz igazodva elsősorban az okostelefonokkal rendelkező felhasználóknak lettek kialakítva, így beszéd- és adatforgalmat egyaránt tartalmaznak. Az öt tagból álló tarifacsaládnál 2790 forinttól 16790 forintig terjed a havidíj, ebbe 90-1000 lebeszélhető perc tartozik.

Nem könnyíti meg ugyanakkor az áttekinthetőséget, hogy ennek csak a felét lehet hálózaton kívül folytatott beszélgetésekre felhasználni, a másik felét muszáj a Telenor hálózatán belül lebonyolítani (ez a szolgáltató szempontjából azért fontos, mert ilyenkor nem kell számolni az összekapcsolási díjjal, vagyis az ilyen hívások a cég számára jóval olcsóbbak, mintha az ügyfél egy vezetékes számot, vagy egy másik mobilcég előfizetőjét hívná fel).

Korlátlan is, meg nem is

A tarifák újdonsága, hogy e-mailek küldésére és fogadására, valamint webböngészésre korlátlan adatforgalmat tartalmaznak, igaz, a korlátlanságról csak mennyiségben lehet beszélni, a szolgáltató ugyanis a sávszélességet ezeknél a forgalomtípusoknál 1 Mbps-re és 256 kbps-re korlátozza le- és feltöltési irányban. Egyéb forgalomtípusra (ebbe beletartozik például a YouTube-videók megtekintése és az okostelefonokra telepített alkalmazások által generált forgalom) 90-1000 MB adatkeret használható fel - ez a keret havi 790 forintért 100 megabájttal, 1490 forintért pedig 500 megabájttal egészíthető ki.

A Telenor az utóbbi hónapokban az okostelefon-választékot is igyekezett feldúsítani, így a cég a kiterjedt androidos kampányának részeként immár 20 olyan okostelefont forgalmaz, melyek a Google mobilos operációs rendszerét futtatják. A cég kínálatába a hazai szolgáltatók közül elsőként került be a világ első kétmagos processzorral szerelt okostelefonja, az LG Optimus 2X, igaz, az egyik legnagyobb presztízsterméknek tekintett Apple iPhone egyelőre továbbra is csak a Vodafone-nál és a T-Mobile-nál szerezhető be, holott a Telenor több országban régóta forgalmazza már a mobilt.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról