:

Szerző: Dojcsák Dániel

2011. május 12. 07:44

3D kijelző és 3D kamera a Sharp okostelefonjában

Szemüveg nélküli 3D-s csúcstelefont mutatott be a Sharp, a készülék egyetlen hibája, hogy egyelőre kizárólag Japánban lesz kapható.

A Sharp Aquos Phone SH-12C kizárólag a japán NTT DoCoMo kínálatában lesz elérhető, pedig igen ígéretes készüléknek tűnik az első információk szerint. Az Androidot futtató okostelefon egy 4,2 hüvelyk képátlójú LCD kijelzővel érkezik, aminek különlegessége a szemüveg nélkül is élvezhető 3D megjelenítési képesség.

Mivel a Sharp gyártja a Nintendo 3DS térhatású képet szemüveg nélkül megjeleníteni képes kijelzőjét is, ezért feltételezhető, hogy ugyanaz a hardver került az okostelefonba is, vagy annak egy továbbfejlesztett változata. Az LCD egyébként qHD, azaz 540*960 pixel felbontású, bár a 3D képek esetén bizonyára csökken az effektív felbontás a használt technológia függvényében. A kijelzőn nem csak "gyári" 3D tartalmakat nézhetünk, a kamerarendszer is képes 3D képeket rögzíteni: két 8 megapixeles érzékelő gondoskodik a 3D-s fotózás lehetőségéről. A normál állóképek mellett 3D-ben lehet rögzíteni a mobillal HD felbontású videókat is.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Az Aquos csúcsmodell szinte természetesen rendelkezik HDMI-csatlakozóval is, s ezen vagy a Wi-Fi kapcsolaton keresztül médialejátszóként is kiválóan használható. A Sharp a gyári Android 2.3 fölé a saját TapFlow kezelőfelületét hegesztette, ami az egyedi dizájn mellett néhány hasznos funkciót is ígér. A mobil 127 milliméter hosszú, 64 milliméter széles, 11,9 milliméter vastag és 138 gramm.

A csak a DoCoMo-nál elérhető mobil május 20-tól kapható fekete és fehér színben. Árakról addig teljesen felesleges beszélni, amíg esetleg a Sharp nem jelenti be, hogy a hazai értékesítés után Európában vagy az Egyesült Államokban is forgalmazni kezdi. 3D-s, szemüveg nélküli mobillal egyelőre még nem próbálkozik sok gyártó, egyedül az LG mutatott be ilyen kijelzővel szerelt modellt a barcelonai Mobile World Congressen, de a termékről azóta nem hallottunk túl sokat. Valószínűleg a technológia még túl drága, kiforratlan ahhoz, hogy igazi tömegtermékké váljon, ráadásul egy okostelefonon kissé erőltetettnek is tűnik a térhatású kijelző a mai megoldásokkal.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 21:58

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.