Szerző: Dojcsák Dániel

2011. május 9. 16:30

Jön az iPhone-kijelzős LG Optimus Black

Már nem kell sokat várni az LG Optimus sorozat másik érdekes tagjára. Az először a januári CES-en bemutatott készülék ugyan nem kétmagos processzorral érkezik, viszont kijelző fronton az élre ugrik a manapság kapható mobilok mezőnyében.

Az LG Optimus Black forgalmazását májusban kezdik meg világszerte, a készülék fokozatosan érkezik meg 50 ország, 56 különböző mobilszolgáltatójához, többek közt Magyarországra is. Hazánkban június közepétől lesz kapható a telefon, mégpedig az LG Optimus 2X-hez hasonlóan elsőként a Telenor kínálatában.

Az Optimus Black a 2X-szel párba állítva igazán erős kombináció, hiszen az egyik a teljesítményt hajszolóknak lehet egy jó választás, a másik pedig az iPhone kijelzőkön megszokott képminőséget, kontrasztot és fényerőt hozza el egy androidos környezetbe. Jó kérdés, hogy a két képesség miért nem járhat egyelőre együtt, de a gyártó nyilván tartogatja ezt a kombinációt 1-2 ciklussal későbbi termékbejelentésekre. Az újdonság varázsát jelen esetben egyértelműen a NOVA kijelzőnek hívott 4 hüvelyk képátlójú IPS LCD adja. Az iPhone-nal való összevetés pedig nem túlzás, hiszen az LG jó ideje szerződött beszállítópartnere az Apple-nek, így ugyanez az IPS technológia bizonyít az iPhone 4-ben is, igaz ott valamivel nagyobb felbontásban, amit az Apple Retina Displaynek becéz.

Napfényben is

Az IPS megoldás előnye, hogy az SLCD panelekhez viszonyítva jelentősen nagyobb fényerővel bír, de ennek ellenére közel 50 százalékkal alacsonyabb teljesítményt vesz fel az akkumulátorból működés közben. Korábban a HWSW az LG Magyarországnál kipróbálta a még csak gyári mintapéldányként ide érkező Optimus Blacket, és már akkor kiderült, hogy a közvetlen napfénnyel is igen jól megbirkózik az IPS LCD. Eddigi tesztjeink során ez volt a legígéretesebb kijelző, bár alapos kipróbálásnak még nem volt alkalmunk alávetni. A következő a sorban a Samsung Galaxy S II AMOLED kijelzője, ami szintén hihetetlenül szép képet ad még a tavalyi AMOLED-es készülékekhez képest is.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Az Optimus Black a 2X-szel közel azonos méretű, de a tokozásba itt nem került fémkeret, így még könnyebb, mindössze 109 gramm a 4 hüvelyk képátlójú androidos mobil. Akkumulátorból egy 1500 mAh-ás kapacitású kapott benne helyet, ami figyelembe véve az új Android verziók energiagazdálkodási képességeit, az IPS kijelző alacsony fogyasztását, illetve azt, hogy az 1 GHz-es Texas Instruments OMAP 3660-as processzora is képes okosan kezelni az órajelet, kellemes meglepetést okozhat azoknak, akik szerint egy okostelefon mindenképp lemerül egyetlen nap alatt.

Az Optimus Black Android 2.2 Froyo-val kerül a boltokba, a telefon szoftvere csak valamikor később lesz frissíthető Gingerbreadre, igaz az is előfordulhat, hogy mire hazánkba ér, már az újabb ROM is elkészül hozzá. Árakról egyelőre még nem esett szó, de külföldi források szerint körülbelül 500 dolláros listaáron lesz elérhető.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról