Szerző: Gálffy Csaba

2011. április 28. 16:08

Online prezentációkészítőt vett a VMware

Nem csak a szoftveres infrastruktúrát, hanem az alkalmazások egy részét is a VMware adná a felhőalapú rendszerekhez a jövőben. A vállalat egyre komolyabb szeletet kér az online irodai programok piacán, most prezentációkészítőt vásárolt.

Prezentációs platformot vásárolt a VMware - jelentette be tegnap a virtualizációs technológiákban piacvezető cég. A hír különös értelmet nyer a VMware korábbi vásárlásainak fényében, a Zimbra kommunikációs szerver, illetve a Mozy felhőalapú adatmentő szolgáltatás felvásárlása nyomán kirajzolódni látszik a vállalat középtávú stratégiája: a felhős infrastruktúrák alapját képező virtualizációs megoldások mellé olyan alkalmazásokat is kínálni, amelyek koherens kínálattá, mi több, ideális esetben egész ökoszisztémává tudják kinőni magukat.

Alkalmazás

A SlideRocket tökéletesen illik ebbe a jövőképbe: a hosztolt, a kollaborációt előtérbe helyező prezentációkészítő platform SaaS (software-as-a-service) üzleti modellt követi. Maga a termék valóban jövőbemutató és látványos, egyedül azonban nyilván nem váltja meg a világot. A VMware összetett és egyre teljeskörűbb SaaS alapú irodai megoldásának azonban tökéletes kiegészítője lehet, miközben ráerősít az egész vállalat lételemét jelentő felhő-rendszerek szükségességére.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Az ilyen szolgáltatások és a VMware legfontosabb üzleti területe között könnyű meglátni a szinergiát: egyrészt az alkalmazások megteremtik az igényt a futtatókörnyezetre, másrészt a virtualizációs megoldások mellé újabb érv sorakozik fel a leendő vásárlók fejében. A stratégia végső kimenetele természetesen homályos még, valószínűleg a VMware döntéshozói sem látják pontosan, azonban törekednek egy egységes, vállalatok számára kínált programcsomag összeállítására - amely akár modulszerűen aktiválható. Egy ilyen csomag sikerrel vehetné fel a versenyt a Microsoft Office vagy a Google Docs által kínált szolgáltatásokkal, ami erősítheti a VMware platformszolgáltatói szerepét.

Bolt

A végső megoldás azonban a régóta fejlesztett Project Horizon képében érkezik majd, amely egy komplex, felhasználóalapú cloud-infrastruktúra vállalatok számára. A titokzatos rendszer képes lesz majd a felhasználókhoz társítani a különböző eléréseket, jogosultságokat, így néhány kattintással elintézhető az új felhasználók számára a nekik szükséges alkalmatások kiosztása (amely jelenleg akár egy hétig is eltarthat), míg az új szolgáltatások bevezetése hasonló egyszerűséggel bírna.

A Project Horizon végcélja egy olyan meta-virtualizációs platformmá válni, amelyben egyszerre találhatóak meg az operációs rendszerek, alkalmazások és SaaS megoldások, a vállalat pedig felhasználónként és egyedi igények szerint aktiválhatja ezek megfelelő kombinációját. A tulajdonképp "alkalmazás"-boltként funkcionáló Project Horizon várhatóan még az idén debütál, első verziójában csak a SaaS rendszerek menedzsmentje lesz elérhető, rendszeres heti frissítések nyomán pedig fokozatosan kerül bele az on-premise megoldások kezelése is.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról