Szerző: Koi Tamás

2011. április 18. 10:14

Bárki tesztelheti az Office 365-öt

Hétfőn reggel a Microsoft a nagyközönség számára is megnyitott az Office 365 felhőalapú irodai programcsomag tesztfázisát.

A Microsoft Office 365 publikus bétája jelenleg két csomagban érhető el, az egyiket az informatikai kiszolgálóháttér nélkül működő, jellemzően 25 főnél kevesebbet foglalkoztató kisvállalatok, a másikat nagyvállalatok részére ajánlja a redmondi szoftvercég. A nyílt béta fontos újdonsága az Office365 Piactér, ahonnan a programcsomaggal együttműködő alkalmazások és szolgáltatások érhetők el. A nyílt bétafázis indulásakor a piactér közel 100 alkalmazást és 400 szolgáltatást integrál.

Az Office 365 a népszerű irodai szoftvert és a hozzá kapcsolódó csoportmunka-megoldásokat és üzleti kommunikációs szolgáltatásokat biztosítja egy cloudból elérhető, havidíjas csomagban. Az Office hegemóniáját az utóbbi időben nem csak a nyílt forrású OpenOffice.org és az abból lett LibreOffice kezdte ki, hanem a Google Apps is, amely az e-mail fiók és naptár mellett szövegszerkesztőt, táblázatkezelőt, prezentációkészítőt tartalmaz. A Microsoft most a Google saját pályáján támad vissza, az Office 365 az Apps szolgáltatásait nyújtja, meg még többet - igaz, drágább is annál.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

A webes szolgáltatáscsomag tartalmaz mobil eszközökről és böngészőből is elérhető 25 gigabájtos e-mail postafiókot, naptárat és névjegyzéket (Exchange Online), csoportmunka-támogatást (SharePoint Online), valamint üzleti kommunikációs szolgáltatásokat, azaz azonnali üzenetküldést, jelenlétérzékelést és virtuális hang- és videokonferenciát (Lync Online). A Business Productivity Online Suite (BPOS) utódaként is felfogható Office 365, nagy különbség azonban, hogy a BPOS csak csoportmunka-támogató eszközöket tartalmazott, az Office 365-ben benne van az Office is.

"A Magyarországon működő kis- és középvállalkozások számára egyedülálló lehetőséget kínál az Office 365, mivel külső és belső kommunikációjukhoz ugyanazokat a szolgáltatásokat és funkciókat használhatják, mint a nagyvállalati szektor szereplői" - mondta a bejelentés kapcsán Nagy Levente, a Microsoft Magyarország Office üzletágának vezetője. "Így megszűnhet az a korábbi versenyhátrány, amit a legkorszerűbb informatikai háttér hiánya okozhatott. A kis- és középvállalkozások igényeihez remekül igazodik az Office 365 rugalmassága, mivel a számítási felhő adottságainak kihasználásával egy rugalmasan skálázható és nem utolsó sorban nagyon kedvező árú IT-háttér segíti a cégeket üzleti céljaik elérésében."

Az Office 365 nyílt bétája mától 38 országban érhető el, a hazai felhasználók számára jó hír, hogy a szolgáltatás kipróbálására Magyarországról is lehet jelentkezni az alábbi oldalon. A felület 16 nyelven érhető el, köztük magyarul is. A professzionális/kisvállalati Office 365 csomag havi díja felhasználóként 5,25 euróról indul

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról