Szerző: HIRDETÉS

2011. április 21. 11:57

Megvannak a második InnoMax győztesei

Térképes kereső, hitelesített elektronikus taggyűlés, bérelhető vállalatirányítás és online kertészeti szaktanácsadás voltak az idei InnoMax díjazottjai között. Az Invitel innovációs seregszemléjén olyan vállalkozások fejlesztéseit díjazták, amelyek sikerrel lépték át az ágazatuk hagyományos technológiai korlátait.

Az innováció minden körülmények között kitörési pontot jelent a kis- és középvállalkozások számára, a gazdasági válság utáni időszak azonban valódi lehetőségeket nyújt az újat alkotóknak. Az InnoMax legfontosabb küldetése, hogy a kiemelkedő teljesítményekre felhívja a befektetők és leendő partnerek figyelmét - így a kutatásra és fejlesztésre áldozó vállalkozások valódi esélyt nyernek a sikerre.

"Az innováció a bátorságról is szól. Járt utat járatlanra cserélni, ez az igazi üzleti bátorság. Vannak olyanok, akik ezt komolyan veszik, tőlük megy előbbre a világ, ők a fejlődés, a modernizáció motorjai. Például mindazok a cégek, akik pályáztak az InnoMax Díjra. Az üzleti innováció attitűd, ami nem cégméret vagy bevétel, hanem elsősorban személyiség kérdése. Az Invitel minden évben szeretné az InnoMax Díjjal támogatni azokat a vállalatokat, akik nemzetközi viszonylatban is képesek lehetnek megmutatni: az innováció Magyarországon is komolyan jelen van” – mondta Zsembery György, az Invitel üzleti működéséért felelős vezérigazgató-helyettese, az InnoMax pályázat zsűrijének elnöke.

Megérdemelt díjözön

A pályázati felhívásra közel 60 jelentkezés érkezett, ezek közül választotta ki a szakmai zsűri a legértékesebb pályamunkákat. A díjakat három méretkategóriában osztották ki a vállalkozások számára, a legkisebbek (5-19 fős vállalkozások) között a GISDATA Kft. nyert GISearch nevű térkép-alapú keresőmotorjával. A GISearch a hagyományos, POI-rendszerű lokációalapú keresést cserélné fel egy másik algoritmussal, amely az internetről folyamatosan és automatikusan gyűjti a címeket - így sokkal gazdagabb és mélyebb adatbázist tud a keresők felé nyújtani.

A közepes méretű (20-69 fős) vállalkozások mezőnyében a NetLock Kft. nyert eGyűlés nevű megoldásával. A hiteles elektronikus taggyűlési szolgáltatással a vállalatok személyes jelenlét nélkül, hitelesen és jogszerűen bonyolíthatják le tag-, és közgyűléseiket, úgy, hogy az ezeken keletkezett dokumentumok cégbírósági, illetve egyéb eljárásokban is felhasználhatóak. Az eGyűlés telepítése és használata nem bonyolult, mindössze egy személyi számítógépet és szélessávú internetes hozzáférést igényel (opcionálisan pedig képes kezelni a webkamerát is).

A nagyobb cégek (70-250 fő) között a NEXON Kft. bérelhető szoftvere nyert, amellyel költséghatékony HR-menedzsment és vállalatirányítási megoldások érhetőek el, így a fejlett szoftvert kis, tőkeszegény vállalkozások is megengedhetik maguknak. A Software-as-a-Service filozófia keretében kínált szoftverek az Invitel adatközpontjában futnak, így a rendszer biztonságos és korszerű megoldást kínál a kisebb cégek számára is.

Zsembery György, az Invitel vezérigazgató-helyettese az InnoMax Gálán

Zsembery György, az Invitel vezérigazgató-helyettese az InnoMax Gálán

A Kürt Zrt. különdíját az egyszemélyes MG Park nyerte, amely online megoldást talált a kertészeti szaktanácsadásra. Az ötletes megoldás az elbíráló bizottság szerint sikeresen lépett túl a szakmai korlátokon és blog formájában nyitott új kommunikációs csatornát a megrendelők felé - a bátor lépésért pedig járt a különdíj.

Az idei Invitel innovációs verseny keretében bemutatkozott az InnoApps is, amelyre még tanulmányaikat végző felsőoktatásban részt vevő hallgatók jelentkezhettek. Az InnoApps Ne Szórakozz! kategóriájának győztese egy iPhone alkalmazás lett, amellyel Google Maps-en navigálhatunk, illetve parkoló autónkat találhatjuk meg. Az alkalmazás Twitter-integrációt is tartalmaz, így helyzetünket meg tudjuk osztani követőinkkel. A Szórakozz! kategória nyertes alkalmazása pedig egy eszköz arra, hogy újra felfedezzük rég elfeledett zenei albumainkat. Segítségével mozgó, interaktív háttérképet varázsolhatunk számítógépünkre, amely segít felidézni a régen hallgatott zeneszámokat.

(Az Invitel megbízásából készített anyag)

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról