Szerző: Gálffy Csaba

2011. március 22. 15:40

Thunderboltos VAIO érkezik a Sony-tól

Hybrid VAIO néven új terméket fejleszt a Sony. A számítógép koncepciója a Thunderbolt nevű új csatoló köré épül, az ultrahordozható gépekből szokás szerint kihagyott funkciókat ezen a csatlakozáson keresztül integrálná vissza a Sony.

Az ultramobil noteszgépek tipikusan minden olyan funkciótól megszabadulnak, amely növelné a tömegüket vagy a fogyasztásukat, így az ilyen gépekbe általában nem kerül sem optikai meghajtó, sem pedig dedikált GPU. A Thunderbolt technológia segítségével azonban a korábban általában kihagyott funkciók is integrálthatóak a rendszerbe, köszönhetően a csatlakozó által garantált alacsony késleltetésű és magas sávszélességű kapcsolatnak.

 

A koncepció szerint a csatlakozóval rendelkező ultramobil gépek mellé külső egységet készít a Sony, amely egyszerre rendelkezik portreplikátor funkcióval, Blu-ray író-olvasó egységgel és nagy teljesítményű grafikus gyorsítóval. A japán cég a kiszivárgott információk szerint AMD Whistler-XT kódnevű GPU-ra építené a külső egységet, 1 gigabájt grafikus memória társaságában - ez Radeon HD 630M vagy 6770M-et jelent. A külső egységen keresztül HDMI-, VGA-, Ethernet- és USB-portok is elérhetőek lesznek, miközben tömege mintegy 680 gramm.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A Hybrid PC noteszgépes része is figyelemre méltó lesz, a gép Sandy Bridge alapokra, Intel Core i7processzorokkal készül, és ismeri majd az Intel Wireless Display standardját és képes lesz 3D-s HDMI jel kiadására is. Az akkus üzemidő a cellák számának függvényében 8 és 16,5 óra között várható majd. A nem hivatalos információk szerint a számítógép rendkívül vékony lesz, ami részben köszönhető az optikai meghajtó "kiszervezésének" is.

A Thunderbolt az Intel által kifejlesztett technológia, amely elsőként az új MacBook Pro gépekben debütált. Az interfész több tíz gigabites sávszélességet biztosít és tetszőleges protokoll ültethető rá (pl. HDMI, Ethernet, SATA, FireWire, USB). A Thunderboltot az Intel az USB 3.0 utódjának szánja, de minden esély megvan arra, hogy ne kövesse, hanem teljesen le is váltsa a hányattatott sorsú technológiát. Az USB 3.0 szabványt 2008 novemberében véglegesítették, de a mai napig nem terjedt el tömegesen, az Intel chipkészletei hivatalosan nem is támogatják

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról