HWSW

Belép a magyarországi kábelpiacra az Invitel

Belép a magyarországi kábelszolgáltatások piacára az Invitel, miután a versenyhivatal engedélyezte a cég számára a Fibernet Kommunikációs Zrt. felvásárlását.

A versenyhivatal döntésével minden akadály elhárult az elől, hogy az Invitel Zrt. tulajdonosa, az Invitel Holdings A/S hozzájusson a Fibernet hálózatához és ügyfélállományához, ezzel a cég a ma kiadott sajtóközlemény szerint "jelentősen növelheti" a cégcsoport lakossági piaci jelenlétét. A közleményből kiderül, hogy az Invitel tévé- internet- és telefonszolgáltatást egyaránt kínál majd a Fibernet-területeken, a konstrukciók pontos részletei azonban egyelőre nem ismertek.

Annak érdekében, hogy teljesítse a Versenyhivatal monopólium-ellenes szabályait (ezek célja azon helyzetek elkerülése, amelyekben egy vállalat tulajdonában áll egy adott terület teljes infrastruktúrája), a FiberNet felvásárlásával egy időben az Invitel eladta a UPC számára a FiberNet hálózati eszközállományának körülbelül egyharmadát, illetve az ehhez kapcsolódó előfizetői szerződéseket.

xA hálózatok beolvasztását és szükséges műszaki fejlesztését követően a UPC 2011 áprilisától kezdődően veszi át a szolgáltatást és indítja el saját kábeltelevíziós, internet- és telefonszolgáltatásait az ezeken a területeken élő családok számára. A UPC tegnapi közleményéből kiderül, a jelenlegi Fibernet és Dunaweb előfizetők számára a legtöbb területen rendelkezésre áll majd a szolgáltató teljes szolgáltatáskínálata, mint például a digitális videorögzítő funkció, a több száz filmet kínáló videotár és az akár 120 megabites letöltési sebességet nyújtó Fiber Power internet.

A Fibernet hálózata ma országszerte körülbelül 166 ezer háztartást ér el, a hálózat jelenleg 80 ezer kábeltelevíziós, internet- és telefonszolgáltatást szolgál ki. Az előfizetőknek a cég közleménye értelmében semmit nem kell tenniük, mivel az általuk korábban megkötött szolgáltatási szerződések továbbra is érvényben maradnak majd az akvizíciót követően.

A cikk adatai:
//www.hwsw.hu/hirek/46240/invitel-upc-kabelnet-kabelteve-internet-telefon-fibernet.html
Író: Koi Tamás (koi.tamas kukac hwsw.hu)
Dátum: 2011. március 01. 13:44
Rovat: média & telekom