:

Szerző: Koi Tamás

2011. február 25. 10:30

Kézbe veszi a gyeplőt a Telenor új vezérigazgatója

Jelenleg több személyi és szervezeti átalakulás zajlik a tavalyi évben érezhetően megrogyott Telenornál. Néhány divíziót összevontak, van olyan vezérigazgató-helyettes, akinek megszűnt a pozíciója, és van akit másik leányvállalat csábított el.

Jelentős változásokon megy keresztül a tél végén, illetve a tavasz elején a Telenor Magyarország, mely a tavalyi év végét fennállása óta először mínuszban zárta jórészt a távközlési cégekre kivetett különadó jelentette plusz terheknek köszönhetően. A vállalattól több vezető is távozott, vagy távozik, illetve az átalakuló belső struktúrának köszönhetően megszűnnek egyes korábbi pozíciók.

A mobilszolgáltató a héten jelentette be, hogy április 1-től távozik a vállalat műszaki részlegének éléről Koller György műszaki vezérigazgató-helyettes, aki gyakorlatilag a Telenor, illetve a Pannon GSM megjelenése óta dolgozott a távközlési cégnél. Koller a vállalatcsoport pakisztáni leányvállalatához igazol át, hivatalos információk szerint felkérésre távozott Magyarországról. A műszaki vezérigazgató-helyettes utódját még nem jelölték ki, ezzel együtt szokatlan, hogy a műszakiak irányítója éppen a hálózatmodernizációs folyamat kezdetén távozik a cégtől. Mint ismeretes, a Telenor tavaly augusztusban hirdette ki tendergyőztesnek a kínai ZTE-t, mely vállalta, hogy másfél év alatt a mobilszolgáltató rádiós infrastruktúráját és maghálózatát teljesen felújítja.


Drozdy Győző: csendben lett tanácsadó

Bár erről nem érkezett külön bejelentés, de a Telenor megerősítette a HWSW kérdésére, hogy időközben, február 1-től megszűnt Drozdy Győző, a cég vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettesének a munkaköre is, miután a vállalati kapcsolatok és a vállalati kommunikáció egy részlegbe olvadt össze. Az új részleg megbízott vezetője a Telenor múlt hónapban érkezett új vezérigazgatója, Christopher Laska lett, Drozdy a vezérigazgató stratégiai tanácsadójaként dolgozik tovább a Telenornál.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Amint arról korábban beszámoltunk, Laska január 18-án érkezett a Telenor Magyarország élére, a váratlan hirtelenséggel távozott korábbi vezető, Anders Jensen helyére. Bár a szolgáltató hivatalos kommunikációjában leszögezte, Jensen saját döntése alapján távozott a Telenortól, a korábbi vezér új munkahelyét továbbra sem lehet ismerni, időközben ráadásul publikussá váltak a cég tavalyi negyedik negyedéves, pocsék pénzügyi eredményei, mindez pedig azt a teóriát erősíti, hogy Jensen távozását mégis a norvég anyacég kezdeményezhette.

Nem Anders Jensen volt ugyanakkor az első, aki távozni kényszerült a vállalattól: tavaly novemberben Derek Ross kommunikációs igazgatótól vált meg a cég, a döntés mögött információink szerint szakmai és bizalmi okok egyaránt meghúzódhattak. A Telenornak azóta sincs kommunikációs vezetője, jóllehet Laska február elsejétől kinevezett egy "megbízott PR vezetőt" a sajtó- és közkapcsolatokért felelős csapat élére Nyilas Orsolya személyében. A cégnél több mint három éve dolgozó Nyilas korábban a szolgáltató termékmarketing-részlegénél vállalt munkát.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 04:19

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.