HWSW

A Magyar Telekomé az Externet ADSL ügyfélbázisa

Jövőre átveszi az Externet ADSL-ügyfeleit a Magyar Telekom, derül ki egy, az előfizetők számára kiküldött tájékoztató levélből. A cég a továbbiakban más telekommunikációs szolgáltatásokat értékesít majd.

Az Externet Nyrt. előfizetőknek kiküldött tájékoztatója szerint a Magyar Telekommal kötött megállapodás alapján értékesíti lakossági ADSL-ügyfélbázisát a legnagyobb hazai távközlési vállalatnak. A cégnek becslések szerint 20-25 ezer DSL-es ügyfele van, ezzel az egyik legnagyobb alternatív szolgáltatók közé tartozik, egyben a Magyar Telekom egyik legnagyobb viszonteladója is.

A cég tájékoztatása szerint az Externet a későbbiekben "más távközlési szolgáltatók lakossági termékeinek értékesítését és üzleti kommunikációs partnereinek a kiszolgálását helyezi a középpontba", hogy konkrétan milyen szolgáltatásokról van szó, nem nevezi meg a szolgáltató. A cég a hetekben állapodott meg a Vodafone-nal mobilinternet-szolgáltatás saját márkanév alatt történő értékesítéséről - ez a szolgáltatás szinte biztosan a porftfólióban marad. Az Externetnek emellett vezetékes telefonszolgáltatás és IPTV-szolgáltatása is van, mindkettőt a Magyar Telekom hálózatán keresztül nyújtja ügyfeleinek.

xA tájékoztatás alapján a Magyar Telekom munkatársai december elejétől február végéig keresik fel az Externet ADSL-ügyfeleit "új ajánlatokkal", melyek az internetszolgáltatás mellett kiterjednek különféle vezetékes vagy mobil telekommunikációs szolgáltatásokra. A fogyasztók átszerződése legkorábban 2011. január 1-jén történhet meg, a jelenlegi ügyfelek a nyár közepéig használhatják externetes e-mail címüket.

Az Externet tavaly áprilisban került új tulajdonoshoz, az econet.hu Zrt. ekkor adta el 76 százalékos részesedését egy az Antenna Hungária és a Danubius Rádió korábbi vezérigazgatója tulajdonában álló társaságnak. Az akkori vezetés bizakodóan nyilatkozott az üzlet kapcsán, kijelentve, hogy az új tulajdonos kapcsolati és szakmai tőkéje hozzásegítheti az Externetet a növekedéshez.

Az Externet korábban több cég ADSL-ügyfélbázisát is felvásárolta, így a céghez 2007-ben kerültek a VIVANET és a TVnet előfizetői. A távközlési szolgáltató 2008 májusában vonult tőzsdére.

A cikk adatai:
//www.hwsw.hu/hirek/45763/externet-adsl-internet-t-home-magyar-telekom.html
Író: Koi Tamás (koi.tamas kukac hwsw.hu)
Dátum: 2010. december 02. 20:26
Rovat: eco@tech