Szerző: Bodnár Ádám

2010. november 25. 14:50

Stabilabb lett az Internet Explorer

Két kisebb javítást adott ki az Internet Explorer 9 béta változatához a Microsoft. A böngésző előzetes verzióját már 10 milliószor töltötték le a vállalattól.

Több mint két hónappal ezelőtt érkezett meg az Internet Explorer 9 első bétája, a Microsoft a minap kiadott egy javítást, amely stabilitási problémákat orvosol - a vállalat nem közölte, milyen helyzetekben vagy felhasználási körülmények között volt instabil az IE9 béta, csak annyit, hogy a javítás stabilabbá teszi a szoftvert. Egy másik gyorsfix is érkezett a böngészőhöz, amely 64 bites Windows operációs rendszereket érint. A 64 bites Windowsokon ha telepítve volt a Live Essentials 11 és az Internet Explorer 9 béta, a felhasználók nem tudtak a böngészővel kapcsolatban visszajelzéseket küldeni a Microsoftnak. A frissítéssel ezt a hibát javította Redmond.

A javítások a Windows Update-en keresztül érkeznek, így akinek be van kapcsolva az automatikus frissítés a gépén, egyből megkapja őket, talán már meg is kapta. Akinél viszont nem aktív az automatikus frissítés, kézzel kell letöltse és telepítse a javításokat, a stabilitási fix itt érhető el, a 64 bites Windows, a Live Essentials 11 és az IE9 kompatibilitási problémáját kiküszöbölő patch pedig innen tölthető le - értelemszerűen utóbbit csak 64 bites Windowsra kell és lehet telepíteni.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Az Internet Explorer 9 béta szeptember 15-én jelent meg és a Microsoft adatai szerint már több mint 10 millió letöltésnél jár. A vállalat továbbra sem árulja el, mikor jöhet a végleges verzió, a HWSW értesülései szerint ha minden a tervek szerint megy, januárban már a kiadásra jelölt (RC) változatnak örülhetünk és ezt követően még az első negyedévben befuthat a végleges Internet Explorer 9.

A böngésző fejlesztéséről, a benne található újdonságokról a HWSW nemrég interjőt készített John Hrvatinnal, a fejlesztőcsapat programmenedzserével, amely itt olvasható.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról