Szerző: Bodnár Ádám

2010. november 3. 14:20

Olcsó androidos tabletekkel támadja az iPadet a Creative

Két tabletet mutatott be a korábban hangkártyáival nevet szerző, ma elsősorban multimédiában utazó Creative Technology. A 7 és 10 hüvelykes kivitelben kapható ZiiO tabletek kedvező áron lesznek kaphatók.

Decemberben kerül az üzletekbe a Creative két új tabletje, amelyek a hangzatos ZiiO Pure Wireless Entertainment Tablet márkanéven lesznek elérhetők. Az Android 2.1 operációs rendszert futtató készülékek kapcsán a gyártó elsősorban a kiváló hangminőséget emelte ki közleményében, illetve az egyszerű Bluetooth párosítást. A készülékeket is leginkább médiafogyasztásra, azaz zenehallgatásra és filmnézésre ajánlja a Creative, ennek jegyében HDMI-csatlakozó is helyet kapott rajtuk, amelyek segítségével az 1080p tartalmak LCD- vagy plazmatévén is megtekinthetők.

A ZiiO összesen négy változatban lesz hozzáférhető. A 7 hüvelykes változatnak 800x480 pixeles felbontású kijelzője lesz, háttértára 8 vagy 16 gigabájt flash memória. Szintén 8 és 16 gigabájtos memóriával kapható a 10 hüvelykes modell, amely 1024x600 pixeles felbontást kínál. A kisebbik tablet csupán 400 grammot nyom, de a nagyobbik is megállítja a mérleg mutatóját 650 grammnál, vagyis könnyebb az Appe iPadnél. Hogy ez a felhasznált anyagok miatt van, vagy mert jóval kisebb méretű akkumulátor került a ZiiO-ba, egyelőre nem tudni, mivel a Creative nem adott meg üzemidőre vonatkozó adatokat.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

A tableteket a Crative saját ZM-08 processzora hajtja, amely ARM architektúrán alapul és 1 GHz órajelű. Az összes készülékbe 512 megabájt RAM kerül, az előlapon is lesz kamera, a Bluetooth-vezérlő 2.1+EDR szabványú, a Wi-Fi pedig 802.11b/g szabványokkal kompatibilis. A tabletekben beépített mikrofon és hangszóró, valamint gyorsulásmérő található, GPS-t nem említ a közlemény. A hardvert a Google Android operációs rendszer 2.1-es változata hajtja, ami azt jelenti, hogy kezdetben biztos nem fut rajtuk az Adobe Flash, ugyanis ahhoz legalább Android 2.2 szükséges. A tabletekre a Creative saját ZiiStore alkalmazás-piacteréről lehet majd utólag szoftvereket telepíteni.

A készülékek kedvezőnek tűnő áron lesznek kaphatók, a legolcsóbb, 7 hüvelykes, 8 gigabájtos ZiiO 199 fontba fog kerülni, de még a legdrágább, 10 hüvelykes, 16 gigabájtos verzió is megáll 270 fontnál, ami mai árfolyamon 85 ezer forintot jelent.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.