Szerző: Dojcsák Dániel

2010. október 29. 10:34

Összeolvad a Vatera.hu és a Teszvesz.hu Aukció Kft.

November 1-én egybeolvad az egyébként is azonos tulajdonban lévő Vatera.hu Kft. és a TeszVesz.hu Aukció Kft. - derül ki a felhasználóknak küldött tájékoztató levélből. A közös cég allegroup.hu Kft. néven folytatja tovább tevékenységét.

A Vatera és Tesz-Vesz oldalak egyelőre változatlanok maradnak, csupán a számlázásban jelent újdonságot az összeolvadás, amit a két oldalon termékeket értékesítők vesznek majd észre, ugyanis a feltöltési és listázási díjakat, illetve a jutalékokat ezen túl az allegroup.hu Kft. számlázza majd mindkét közösség eladói számára. Az eladóknak mindössze annyit kell tennie, hogy amennyiben belföldi postautalvánnyal vagy banki átutalással fizetnek, akkor kedvezményezettként a továbbiakban az allegroup.hu Kft-t kell megjelölni. A cím és a számlaszámok változatlanok maradtak.

Átszervezés

A két portál összesen körülbelül 1,5 millió felhasználóval rendelkezik, de nekik egyelőre nem kell megszokni új felületeket, hiszen a két márka érintetlen marad. Az átszervezés időzítésének legvalószínűbb oka a racionalizáláson túl, hogy az eBay Magyarországra érkezik, s hamarosan, 1-2 hónapon belül elérhetővé válik egy végleges felület, ahol a hazai felhasználók vásárolhatnak külföldi (vagy a magyarok által a brit felületen létrehozott regisztrációval árult) termékeket.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A TeszVesz és a Vatera átszervezése egyébként nem meglepetés, sőt, amikor kialakult a 100 százalékban azonos tulajdonosi kör, már akkor felmerült a kérdés, hogy vajon meddig működik a két külön égisze alatt, s meddig szegmentálják a piacot álkonkurenciaként. A páros mellé a tulajdonos Allegro megszerezte az Árukereső.hu árösszehasonlító szájtot is, s a portfólióval egy évvel ezelőtt egy tudatos építkezést kezdet el. Úgy tűnik, hogy hosszútávon sem akarja összeolvasztani a szolgáltatásokat, ugyanis a különböző megközelítés összesen több felhasználót képes vonzani, mint egy közös megoldás

Felkészülnek a konkurenciára

A HWSW-nek akkor Gerő Viktor, a Vatera.hu vezetője azt nyilatkozta, hogy komoly marketingtevékenység mellett a cél a Vatera presztízsének tovább emelése, amit főleg férfiak látogatnak és értékesebb, drágább termékeket adnak-vesznek. Emellett pedig a fórumot egyfajta tudásbázissá formálják a felhasználók. A Tesz-Vesz a "női" oldal, ahol jellemzően kisebb értékű tárgyak cserélnek gazdák, jellemzőbb a ruhanemű, illetve a fórumban egy igazi közösség épülhet, ahol az emberek beszélgetnek egymással.

Az eBay felbukkanásával azonban érdemes lehet a már egy közös cégben működő két szolgáltatást közelíteni egymáshoz, szinergiákat keresni, s a közös irodabérlésen túl további előnyöket kihasználni. Funkciók szintjén már az elmúlt években látható volt egyfajta közeledés, illetve a díjak és a működési szabályok is kiegyenlítődtek. A további tervekről egyelőre nem adott hírt az új cég, de a TeszVesz, illetve már Allegroup vezetői a HWSW-nek egy interjút ígértek a magyar eBay oldal hivatalos indulása utánra, amikor tisztázhatják, részletezhetik jövőképüket a vezető, globális aukciós szolgáltatás Magyarországra érkezésének tükrében.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról