Szerző: Koi Tamás

2010. október 27. 09:50

A PSP Góra hasonlít a PlayStation-telefon

Újabb részletek láttak napvilágot a Sony Ericsson boszorkánykonyhájában készülő vadonatúj játékgép-okostelefon hibridjéről. A PlayStation Portable kézikonzol-családból továbbfejlődött eszköz a kiszivárgott információk szerint teljesen más lesz, mint az eddigi Sony videojátékok.

Az Engadget biztosnak nevezett forrásától származó, korai prototípusról készített fotó alapján kijelenthető, hogy az új PlayStation-telefon alapvetően a PlayStation Portable (PSP) termékcsalád legújabb tagjának, a PSP Gónak a formavilágát idézi. A készülék így szétcsúsztatható formájú lesz, de az alsó beviteli részre nem az okostelefonoknál szokásos QWERTY-gombsort, hanem egy három fő blokkra osztható irányítópadot álmodtak meg a tervezők.

Az egység alighanem érintőkijelzőt kap majd, ennek technikai specifikációi azonban egyelőre nem ismertek. Az Engadget szerint a képátló 3,7 és 4,1 hüvelyk közt lesz (az eredeti PSP-nél 4,3, a PSP Gónál 3,8 hüvelykes kijelzőt alkalmaznak, de egyik sem érintőkijelző), a felbontásról vagy az alkalmazott technológiáról további részletek nem derültek ki. Újdonság a korábbi PSP modellekhez képest, hogy az irányítópadon egy tapipad is helyet kap majd.


Forrás: Engadget

A PlayStation termékcsalád kapcsán már a 2009-ben bemutatott PSP Go megjelenése előtt is pletykáltak arról, hogy a Sony (akkor még nem a Sony Ericsson brand alatt) esetleg egy már telefonálásra is képes eszközt dob majd piacra. A PSP Go specifikációinak - és főleg árának - megismerése után végül alaposan lehűltek a kedélyek, a hardver ugyanis jobbára csak formáját tekintve változott a 2004-ben bemutatott első PSP-hez képest, a meglehetősen borsosnak tartott, 249 dolláros induló árát pedig éppen most csökkentette először a gyártó (200 dollárra).

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A kütyüoldal értesülései szerint ezúttal már a belső áramköri elemeket és a platformot tekintve is gyökeresen átalakul majd a Sony Ericsson égisze alatt készülő újdonság. A készülékben egy 1 GHz-es órajelen ketyegő Qualcomm MSM8655-ös processzor dolgozik majd 512 megabájtnyi RAM és 1 gigabájt ROM társaságában - összehasonlításként a jelenlegi PSP-kben egy 333 MHz-es MIPS processzor végzi a számítási feladatokat, a gépnek pedig mindössze 64 MB memóriája van (az első típusoknak csak 32 MB). A gép az Android operációs rendszer 3.0-s változatát futtatja majd, teljesen egyedi kezelőfelülettel.

Az új konzol-okostelefon hibrid érkezésének időpontjáról egyelőre semmit nem tudni, jóllehet a Sony vezetőinek nyilatkozatából korábban azt lehetett sejteni, hogy az eszköz még idén piacra kerül. Erre most már biztos nem kerül sor, a cég termékstratégiájáról így sokat elárulhat majd, hogy az újdonságot a jövő februári Mobile World Congress, vagy esetleg a júniusi E3 Expo játékipari kiállítás és konferencia keretén belül mutatják be a nagyközönségnek.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról