:

Szerző: Bodnár Ádám

2010. október 22. 12:00

Mégis lett windowsos tabletje a HP-nak

Mielőtt Steve Jobs feburár végén bemutatta volna az iPadet, a CES-en Steve Ballmer egy Windows 7-et futtató HP tabletet demózott, amely végül csak most került piacra. A Slate 500-at nem a lakosságnak, hanem vállalatoknak szánják.

A Slate 500-at úgy is fel lehet fogni mint az évezred első éveiben kiadott, slate kivitelű, vagyis billentyűzet nélküli HP tc1000 tablet gépek utódát. Azokat a gépeket is kimondottan vállalati felhasználásra szánták, nincs ez másképp a Slate 500 esetében sem, amellyel a HP nem az iPadnek és a hasonszőrű lakossági gépeknek szeretne konkurenciát állítani, hanem az üzleti vevőket célozza meg, akiknek fontos a Windows 7 operációs rendszer. A fogyasztók kegyeit egy WebOS-alapú modellel szeretné elnyerni a cég, de ennek megjelenése később esedékes.

A 8,9 hüvelykes WSVGA kijelzővel rendelkező, gép 0,7 kilogramm tömegű, vagyis kisebb és könnyebb az iPadnél. A belsjében 1,68 GHz-es Atom Z540 processzort és 2 gigabájt memóriát találni, adattárolásról egy 64 gigabájtos SSD gondoskodik. Kamerából rögtön kettőt is építettek be a HP mérnökei, egy 3 megapixelest a hátlapra és egy VGA felbontásút az előlapra, utóbbi videochatelésnél lehet hasznos.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A Slate 500-on egy USB-portot helyeztek el, de az akkumulátor töltésére is használható dokkolón van még kettő, valamint egy HDMI-kimenet is. A HP azt állítja, a Slate 500 egy akkutöltéssel 5 órán át bírja szusszal. Adatbevitelre a mulitouch kijelző használható, amelyen megjelenhet egy virtuális billentyűzet, de lehetőség van akár a mellékelt tollal is írni rá, a Windows 7 ugyanis támogat kézírás-felismerést is.

A HP egyelőre csak az USA-ban forgalmazza a Slate 500-at, az ára 799 dollár, vagyis 100 dollárral kerül többe a 64 gigabájt memóriával felszerelt, csak Wi-Fi vezérlőt tartalmazó Apple iPadnél. A készülék nemzetközi forgalmazásáról csak később döntenek.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 16:12

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.