Szerző: Bizó Dániel

2010. október 11. 15:03

Gazdát cserélt az Interware

A hatósági jóváhagyást követően lezárta az Interware felvásárlását a GTS Hungary, így az száz százalékos tulajdonába került. Az Interware a következő hónapok során még önállóan működik tovább, és extra forrásokhoz jut fejlesztések végrehajtásához, hogy emelje az üzemeltetés színvonalát.

Regionális építkezés

A GTS júniusban jelentette be, hogy felvásárolja a magyar magánszemélyek tulajdonában lévő Interware hosztingcéget, amely jól ismert név a magyar piacon. Időközben megérkezett a hatósági jóváhagyás, így október elsejével lezárult a tranzakció, így az Interware kizárólag tulajdonosa a GTS Hungary anyavállalata, a GTS Central Europe. A tranzakció pénzügyi részletei nem publikusak.

Az Interware felvásárlását a GTS részéről az magyarázza, hogy a vállalatcsoport regionálisan erősíteni akar a hosztingpiacon, hogy a következő évek során erős adatközponti szolgáltatóvá fejlődjön, ahol az ügyfeleknek szerverhosztingot és adathálózati szolgáltatásokat egyaránt kínálni tud. A GTS a hoszting terület erősítése érdekében keresett potenciális cégeket, az évek óta alultőkésített, és a fejlesztésekhez megfelelő forrásokkal nem rendelkező Interware pedig árulta magát, így találkozott a kereslet és a kínálat, mondta el Pauer Pál, a GTS Hungary vezetője. Más országokban, Romániában és Szlovákiában is történtek felvásárlások, míg Lengyelországban és Csehországban saját szerverterem-bővítések folynak 500 és 700 négyzetméteren.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Az Interware a következő hónapok során önállóan folytatja tevékenységét, immár a GTS száz százalékos tulajdonban lévő leányvállalataként, közölte Pauer a HWSW kérdésére. Hozzátette, a  szervezeti integráció jövőre zajlik le, amiből az ügyfelek leginkább azt fogják érzékelni, hogy megváltozik a számlát küldő cég neve.

Pauer: nem rosszabb, hanem jobb lesz

Ezen túlmenően a GTS forrásokat bocsát rendelkezésre az Interware adatközponti fejlesztéseihez, aminek eredményeként például növelik az elektromos hálózat és a szünetmentes telepek teljesítményét, hogy még több szervert tudjanak megfelelően kiszolgálni, hosszabb áthidalási idővel. Az Interware Victor Hugo utcai termében végzett bővítések során egy nagyjából 100 négyzetméteres új terem is nyílik - a beruházás értéke 150 millió forint. A GTS és az Interware együtt összesen 1900-2000 négyzetméternyi szerverteremmel rendelkezik majd év végére. Pauer szerint az ügyfelek magasabb szintű üzemeltetési szolgáltatásokat fognak kapni, szerinte egyes ügyfelektől már kaptak pozitív visszajelzéseket.

A HWSW-nek egy ügyfél ugyanakkor elpanaszolta, hogy semmiféle tájékoztatást nem kapott az Interware tulajdonosváltásával kapcsolatban, amelyet ugyanakkor fontosnak tartotta volna, tekintve, hogy a cég üzletfolytonossága múlik azon, milyen szolgáltatásban részesül. Pauer szerint nem tapasztalnak lemorzsolódást az ügyfeleknél, és elképzeléseik szerint az Interware oldalán is megtartják az alkalmazottakat és a vezetést is.

Az Interware termeiben mintegy 3 ezer szerver található. Megtakarításokat a GTS az olyan területeken vár, mint az Interware adathálózati költségeinek lefaragása azáltal, hogy a GTS infrastruktúrája szolgálja majd ki. Pauer elmondta, számítanak az Interware szakembereinek üzemeltetési tapasztalataira, mivel a GTS elsődleges kompetenciája a kommunikációs hálózatokban rejlik. A GTS pedig ott nyújt előnyt az Interware számára, hogy dedikált, nagy sebességű összeköttetéseket tud biztosítani az adatközpont helyszínek között, ami Pauer szerint egyre fontosabbá válik, különösen a virtualizált szerverek kapcsán.

A jövőben a GTS is a virtualizált szerverhoszting irányában akar elmozdulni, ennek sebessége azonban elsősorban az ügyfelek hajlandóságán múlik.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról