Szerző: Bodnár Ádám

2010. szeptember 30. 09:47

Strapabíró üzleti notesz a Panasonictól

Frissítette Toughbook S üzleti noteszgépsorozatát a Panasonic. Az S9 modell továbbra is ellenáll a leejtésnek, folyadéknak és akár rá is lehet állni, eközben kevesebb mint 1,5 kilogrammot nyom és akár 11 órán át működik egy feltöltéssel.

A Panasonic bemutatta Toughbook S9 üzleti noteszgépét, amely a vállalat szerint a legkönnyebb a 12,1 hüvelykes kategóriában: beépített optikai meghajtóval együtt is csak 1360 grammot nyom.

A Panasonic Toughbook termékcsalád olyan "keménykötésű" noteszgépekből áll, amelyek ellenállnak a használat viszontagságainak. Vannak a kínálatban igazi "harctéri" gépek is, kimondottan a fegyveres erők igényei szerint fejlesztve, de az S-széria hétköznapi üzleti gépekből áll. Igaz, ezek is kimondottan strapabíróak a konkurenciához képest, kibírnak például egy leejtést 76 centiméter magasságból, károsodás nélkül elviselik akár 1,5 deci folyadék beöntését, és az sem jelent számukra problémát, ha egy 100 kilogrammos ember rájuk áll.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Az S9-be az Intel 32 nanométeres Core i5-520M processzora kerül 2 gigabájt memória társaságában, a háttértárat pedig 320 gigabájtos merevlemez biztosítja, amelyet rezgés- és ütésálló burkolatba csomagoltak a Panasonic mérnökei. A gép Windows 7 operációs rendszert futtat, 89 wattórás akkumulátora egy feltöltéssel akár 11 órán keresztül is ellátja energiával. A Wi-Fi vezérlő a 802.11 b/g/n szabványokkal kompatibilis, emellett Bluetooth-adóvevő is megtalálható a gépben. A biztonság terén érdemes kiemelni az opcionálisan rendelhető ujjlenyomat-olvasót, TPM chipet, illetve a lopás elleni védelmet biztosító Computrace technológiát a BIOS-ban. Ha valaki kicsinek találná az 1280x800 pixeles, LED háttérvilágításos kijelzőt, VGA- vagy HDMI-csatlakozón keresztül külső megjelenítőt is illeszthet a géphez.

A Toughbook S9 induló ára az Egyesült Államokban nettó 2499 dollár, ami mai árfolyamon 505 ezer forintot jelent. A Panasonic az üzleti Toughbook gépekkel olyan sokat mozgó, üzletileg kritikus tevékenységet folytató felhasználókat céloz meg, akiknél a a gép meghibásodása miatti kiesés jelentős üzleti károkat okozhat, akár elvesztett ügyfeleket, bevételt.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.