Szerző: Dojcsák Dániel

2010. szeptember 24. 17:16

Kiszivárogtak a HTC Windows Phone 7-es specifikációk

Tegnap végre biztosan kiderült, hogy mivel készül a HTC a Microsoft új mobil operációs rendszerének indulására, hiszen kiszivárgott a T-Mobile kínálatában elsőként elérhető HTC Touch HD7 teljes specifikációja. A leírás alapján a mobil méltó folytatása lesz az elegáns és nagy kijelzős HD sorozat eddigi darabjainak.

A Windows Phone 7-es okostelefonok közül egyre több modellről szivárognak ki részletek, ami alól eddig a HTC kivétel volt, a cég kényesen ügyelt arra, hogy a Desire sorozat bemutatóján még véletlenül se említsenek részleteket azon túl, hogy lesznek ilyen készülékeik. Ennek ellenére nem okozott túl nagy meglepetést, hogy a Touch HD7 egyenesági leszármazottja a HD2-nek, örökölve a 4,3 hüvelykes képátlót, a 800x480 pixeles felbontást, a kapacitív LCD-kijelzőt és a multi-touch támogatást. A teljesítményért egy 1 GHz-es Qualcomm processzor felel, az alkalmazások és adatok pedig egy 512 megabájtos ROM-on, illetve 8 ggiabájos beépített háttértáron osztoznak. Ez utóbb nyilván a médiafájlok és az alkalmazások adatainak tárolására hivatott.

A specifikáció szerint a mobil négysávos GSM/EDGE és háromsávos 900/1700/2100 MHz-es UMTS- támogatással érkezik, így már lehet következtetni arra is, hogy a termék globálisan elérhető lesz, hiszen az amerikai, európai és ázsiai hálózatok nagy részén működőképes. Wi-Fi vezérlőből szerencsére ez a termék már a gyorsabb 802.11n szabványút kapta és nem maradt ki belőle sem a GPS, sem az FM-rádió, sem a Bluetooth 2.1+EDR sem. Multimédia fronton viszont egy átlagosnak mondható 5 megapixeles, autofókuszos kamerával és dupla LED-vakuval próbálkozik a HTC, a hangról pedig egy Texas Instruments audiochip gondoskodik. Valószínűleg a mobil képes lesz az ismertebb video- és hangformátumok lejátszására és nyilván rögzítésére is.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Az érdekesség inkább a szoftvernél kezdődik, hisz továbbra sem tudjuk pontosan, hogy a Windows Phone 7 milyen felszereltséggel érkezik majd, illetve arra sincs pontos rálátás, hogy a HTC mennyire tudta érvényesíteni a Sense felület iránti elkötelezettségét. Az biztos, hogy egyedi GUI nem lesz a Windows Phone 7-es mobilokban, de az alkalmazások szintjén lehet eltérés. A specifikáció viszont alkalmazásokat nem, kizárólag widgeteket említ, s ezek között olyanokat találunk, mint az éjjeli óra, számológép, valutaváltó, elemlámpa, jegyzettömb, parkolóóra számláló, fotószerkesztő, tőzsdei információk, hangfelvevő és az elmaradhatatlan időjárásjelentés. Ez a felhozatal viszont nem tartalmaz semmi különlegeset, ami ne lenne benne egyébként is minden egyéb modellben is.

Az Apple-utánzás viszont nem csak a zárt felületben érződik, hanem abban is, hogy a mobil biztosan nem fogad majd be microSD kártyát, így meg kell majd elégedni a 8 gigabájtos tárhellyel, továbbá hiányzik róla a HDMI-csatlakozó is, ami az ilyen készülékeknél már szinte alap, hogy a képet tévére küldhessük. A hivatalos Windows Phone 7 bemutató október 11-én lesz New Yorkban, amikor az összes többi gyártóéval együtt a HTC modellje is bemutatkozik teljes valójában.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról