Szerző: Koi Tamás

2010. szeptember 24. 11:02

Rengetegen éjszakáztak az iPhone 4-ért

Elégedetten dörzsölgethették a tenyerüket a Magyar Telekom, az Apple és a Deutsche Telekom jelen lévő vezetői, képviselői tegnap éjjel a magyar iPhone 4 premieren: a telefonért több százan álltak sorba a budapesti Aréna Plázában, pedig rég megvehették volna a környező országokban.

Az iPhone 4 tegnap esti nyitóbulija sok szempontból hasonló koreográfia szerint zajlott mint az eddigi két év iPhone premierje, vagyis a szolgáltató igyekezett megadni a módját annak, hogy az amerikai nulladik napi értékesítést kísérő hatalmas érdeklődést méltó módon ültesse át a magyarországi környezetbe. A T-Mobile az eddigi évek gyakorlatától egy ponton tért el csupán: ezúttal a közösségi médiát is aktívan használta a várakozás és a birtoklási vágy fokozására.

Nyílt titok, hogy az iPhone premierjével kapcsolatban az Apple szigorú kommunikációs irányelveket határoz meg, melyhez még az olyan, jelentős befolyással rendelkező szolgáltatóknak is tartaniuk kell magukat, mint a Deutsche Telekom, illetve leányvállalata, a Magyar Telekom. A T-Mobile ennek megfelelően az utolsó pillanatig titokként őrizte, hogy az iPhone 4-et mikor, hol és mennyiért lehet majd megvásárolni.

Mindenki kapott telefont

Az Apple-féle forgatókönyv idén is bevált, az Aréna Plázában található T-Pont előtt a péntek nulla órás nyitást megelőző órákban hosszú sor kígyózott - a vevőket láthatóan nem érdekelte sem az iPhone 4 viszonylag magas ára, sem pedig az antennával kapcsolatos problémák. A Magyar Telekom illetékesei csütörtök éjfél előtt néhány perccel nagyjából háromszáz sorban állóról számoltak be, a cég állítólag mindenkit ki tudott szolgálni ma hajnalig, a háromszázadik sorszámot kapó ügyfél péntek reggel fél hétkor vehette át a telefonját.


Forrás: Magyar Telekom

A rendelkezésre álló készlet mennyiségéről semmiféle hivatalos információt nem árult el a T-Mobile, az mindenesetre biztosan kijelenthető, hogy a nyitókészlet jelentős része az Aréna Plázába került, míg a vidéki értékesítési pontokon meglehetősen korlátozott a készlet az iPhone 4-ből. A cég sajtóosztályától úgy tudjuk, hogy a budapesti nyitóbuli színhelyén még most is kapható a mobil, ezzel együtt a ma reggel nyitó, fővárosi és vidéki T-Pontok előtt is sorokra, és akár többórás várakozásra kell számítani.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

"Nehéz lesz ezt bárkinek überelni" - mondta a HWSW-nek Király István, a Magyar Telekom új marketing vezérigazgató-helyettese, amikor arról kérdeztük, szerinte hogyan változtathatja meg a piacot, ha az értékesítésbe később bekapcsolódik a Vodafone Magyarország és a Telenor Magyarország. Nyílt titok ugyanis, hogy a Deutsche Telekom több országra, köztük Magyarországra vonatkozó exkluzív értékesítési szerződése hamarosan lejár, ezt követően nem csak a T-Mobile-nál lehet majd iPhone 4-et kapni. Természetesen arról, hogy ki és mikor kezdi még meg a hazai forgalmazást, semmiféle információt nem árulnak el az érintett felek.

Az mindenesetre biztos, hogy sem a Telenor, sem a Vodafone nem tud már akkorát robbantani az iPhone-nal mint a T-Mobile, amely két évig kizárólagosan árulta itthon a telefont. A két rivális szolgáltató ügyfelei egyébként már most is sokan használják az Apple mobiljait, a HWSW értesülései szerint a Vodafone-nak "tízezres nagyságrendű", a Telenornak pedig több mint 7 ezer iPhone-tulajdonos előfizetője van.

"A magyarok fontosak"

Bár Eva Wimmers, a Deutsche Telekom jelen lévő készülékbeszerzési vezetője az első iPhone 4 átadását megelőző sajtótájékoztatón igyekezett hangsúlyozni, hogy az Apple és a német anyavállalat számára fontos a magyar piac, ennek némileg ellentmond, hogy régiónkban utolsók közt juthatnak hozzá a magyar vásárlók szolgáltatói támogatással az iPhone 4-hez: A telefon Szlovákiában például augusztus 30-tól kapható két szolgáltatónál is, de aki akarta, ennél korábban, július végén is megvásárolhatta a mobilt az osztrák T-Mobile-tól.


Forrás: Magyar Telekom

Az első magyar "témobilos" iPhone 4-et végül maga Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója adta át ünnepélyes keretek közt, hatalmas médiaérdeklődés kíséretében az első sorban állónak, aki húsz perc elteltével már az új telefonról küldött beszámolót a Twitterre.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról