Szerző: Bodnár Ádám

2010. szeptember 6. 09:28

Az Oracle-nél folytatja Mark Hurd?

Mark Hurd, a HP korábbi elnök-vezérigazgatója az Oracle-nél folytathatja pályafutását, írja a Wall Street Journal bennfentes forrásokra hivatkozva. Hogy milyen pozícióba kerülhet Hurd, egyelőre nem tudni.

Az Oracle-hoz igazolhat a HP-tól augusztus elején viharos körülmények között távozott Mark Hurd. A világ legnagyobb informatikai vállalatának egykori elnök-vezérigazgatója szexuális zaklatási botrányba keveredett korábbi munkaadójánál, de végül nem ezért, hanem téves költségszámlák miatt kellett távoznia, miután az üggyel kapcsolatos magyarázkodás közepette végzetesen megromlott a viszonya a HP igazgatótanácsának tagjaival.

Az egyik legsikeresebb cégvezető váratlan távozásával kapcsolatban Larry Ellison, az Oracle szókimondó vezetője egy e-mailben úgy fogalmazott, hogy "a HP igazgatótanácsa a legrosszabb személyi döntést hozta azóta, hogy az Apple-nél azok az idióták pár éve kirúgták Steve Jobsot. Az a döntés majdnem megsemmisítette az Apple-t, és meg is tette volna, ha később Jobs nem tér vissza és menti meg." Ellison tehát egyértelműen kiállt Hurd mellett, akinek egyébként személyes jóbarátja is, ennek fényében nem lenne meglepő, ha állást kínálna neki cégénél, az Oracle-nél.

Hogy Hurd milyen szerepet tölthet be a szoftvercég irányításában, egyelőre nem tudni, az elnök-vezérigazgatói pozíciót Ellison biztosan nem kívánja átadni és Safra Catz elnök pozíciója is bebetonozottnak tűnik - bár vannak, akik szerint a pénzügyi kimutatások és bonyolult Excel-táblák megszállottjának tartott vezető pont a HP élére kerülhet. A pletykák szerint a másik elnök, Charles Phillips egy ideje kacérkodik a távozás gondolatával, bár az Oracle rendre tagadja ezeket a felreppenő információkat. Vannak, akik a HP-nál Hurd helyére épp Charles Phillipset várják.

Mark Hurd segíthet az Oracle-nek abban, hogy a Sun akvizíciója után sikeresen tevékenykedjen a hardverpiacon, illetve a HP előtti munkaadójánál, az NCR-nél megszerzett tapasztalatokat kamatoztathatja az adattárház-gépek területén.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról