Szerző: Koi Tamás

2010. szeptember 1. 11:09

Ingyen iWiW-ezhetnek mobilról a T-Mobile ügyfelei

Szeptember elsejétől minden T-Mobile előfizető ingyen érheti el mobiltelefonjával az iWiW közösségi oldalt, akár a böngészőből, akár az erre a célra készített mobil alkalmazásból használja a szolgáltatást.

A 2011. február 28-ig tartó akcióban a felhasználók mobiltelefonjukkal ingyenesen oszthatnak meg tartalmakat, követhetik a hírfolyamot, kezelhetik üzeneteiket, nézegethetik ismerőseik adatlapjait és képeit, illetve használhatják a szülinap funkciót - áll a T-Mobile közleményében. A díjmentesség belföldön érvényes, és kiterjed a mobiltelefon böngészőjével elérhető m.iwiw.hu oldalra, valamint az iPhone-ra, androidos, symbianos és Java-képes mobilokra letölthető iWiW alkalmazások használatára is.

A T-Mobile felhívja a figyelmet, hogy kizárólag az oldal, valamint a szolgáltatás fentebb is említett fő funkcióinak elérése díjmentes, az alkalmazások letöltése után például már fizetni kell, akárcsak abban az esetben, ha az ügyfél más oldalra navigál az iWiW-ről kiindulva. A szolgáltató emellett technikai okokra hivatkozva közli, hogy az ingyenesség az egyébként rendkívül közkedvelt Opera Mini mobil böngésző használata során nem él.


Az androidos alkalmazás felülete

Az operátor szerint az iWiW mobil felhasználóinak száma folyamatosan növekszik, a cég ugyanakkor nem közölt pontos adatokat a felhasználói körről. A közösségi oldal használatára fejlesztett mobilos alkalmazás mindenesetre csak idén augusztus közepén jelent meg (a fent felsorolt platformokra), korábban csak böngészőn keresztül lehetett elérni az oldalt, ami valamelyest leszűkítette a felhasználási lehetőségeket.

A közösségi oldalak mobiltelefonos használatának serkentését a T-Mobile furcsa mód nem a kvázi saját tulajdonban álló, legnagyobb magyar felhasználói bázissal rendelkező iWiW-vel kezdeményezte: a cég ügyfelei mobiltelefonjuk böngészőjével május óta ingyen érhetik el a Facebook közösségi oldal butított változatát (ehhez a 0.facebook.com címre kell navigálniuk).

A szolgáltató emellett idén nyáron külön kampányban népszerűsítette a Facebook mobiltelefonos felhasználását Budapest belvárosában. A világ legnépszerűbb közösségi szolgáltatásának mindazonáltal régóta létezik különböző platformokon többé-kevésbé jól használható mobilalkalmazása, az ezekkel generált adatforgalom után azonban továbbra is fizetniük kell az ügyfeleknek.

Az iWiW közösségi szolgáltatás 2006 áprilisában került a Magyar Telekom cégcsoporthoz, a vállalat azonban hosszú ideig nem használta ki az akkor még burjánzó és Magyarországon gyakorlatilag versenytárs nélküli platformban rejlő lehetőségeket más üzletágak bevonásával. A T-Mobile-nál 2008-ban ugyan megjelent az iWiW-díjcsomag, a tarifa bevezetését azonban nem kísérték olyan fejlesztések, melyek a közösségi szolgáltatás mobilos felhasználását elősegítették, vagy ösztönözték volna.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról