Szerző: Koi Tamás

2010. augusztus 30. 09:52

Komoly sikert hozhat a Samsungnak a Galaxy S

Komoly sikert és elismerést hozott a Galaxy S okostelefon a Samsungnak, mely az első olyan androidos termék lehet a koreai gyártó kínálatában, amelyik az Egyesült Államokban is áttörést tud elérni az eladásokat tekintve.

A cég sajtóközleménye szerint a Samsung okostelefonjából a megjelenését követő másfél hónapon belül több mint egymillió példányt sikerült értékesíteni a tengerentúlon. A sikerhez nagyban hozzájárul, hogy a Samsungnak két helyi szolgáltatóval is sikerült megállapodnia (AT&T, T-Mobile), ráadásul holnaptól a Sprint, később pedig a Verizon Wireless kínálatában is megjelennek a mobilok különböző változatai.

A T-Mobile-nél Vibrant, az AT&T-nél Captive márkanéven forgalmazott Galaxy S okostelefonok forgalmazása július közepén indult az Egyesült Államokban. Az AT&T - a jelenleg még exkluzivitással rendelkező helyi iPhone-értékesítő - egyáltalán nem fektetett hangsúlyt a termék marketingjére, a Deutsche Telekom amerikai leányvállalata azonban komoly kampánnyal támogatta a mobil bevezetését.

Az USA-ban kapható különböző Galaxy S változatokban közös, hogy kijelzőjük 4 hüvelyk átmérőjű és super AMOLED technológiájú, ami kontrasztban és fényerőben is bőven a konkurencia fölé lő, elméletben napsütésben is egészen jól látható. A számítási kapacitásért a Hummingbird kódnevű 1GHz-es ARM Cortex processzor felel, a hátlapon lévő 5 megapixeles kamera pedig képes 720p felbontásban is mozgóképet rögzíteni. Ennél is csábítóbb, hogy a mobil támogatja a 802.11n Wi-Fi szabványt, illetve a DLNA (Digital Living Network Alliance) adatátvitelt és médiamegosztást is, ami egyelőre szinte egyedi képesség az androidos táborban.

Az operációs rendszer indulásként minden modellnél az Android 2.1-es verziója, de a közeljövőben mindenképp lehet számítani a 2.2-es Froyo frissítésre. A Flash támogatás is ezzel együtt érkezik majd meg, ugyanis a HTC készülékeivel ellentétben a Samsung Galaxy S gyárilag nem tartalmazza a Flash Lite-ot sem.

A Galaxy S sikerével a Samsung újabb esélyt kaphat arra, hogy az Egyesült Államokban újra megvesse a lábát a felsőkategóriás készülékek mezőnyében, hiszen a Windows Mobile reneszánszában jelentős része volt az Omnia sorozattal, de az elmúlt időszakban az Apple, HTC, Motorola és a RIM mögött csak a futottak még kategóriában kullogott.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról