Szerző: Dojcsák Dániel

2010. augusztus 23. 14:58

Két új HTC Desire modell várható hamarosan

Az egyik brit webáruházban egy rövid időre feltűnt a HTC két új csúcsmodelljének részletes technikai ismertetője. Bár szinte azonnal törölték az oldalakat, de az információ már kiszivárgott.

A Desire Z, (Vision), illetve a Desire HD (Ace) szeptember 15-én mutatkozik be hivatalosan Londonban, s elméletileg addig csak annyi derülhetett volna ki róluk,hogy az Egyesült Királyságban az Orange szolgáltató felhasználói örülhetnek majd nekik először. Mostanra már visszaállt a rend, s az említett specifikációs oldalakról a fotókat is szürke sziluettek helyettesítik, de szerencsére szorgalmas internetezők azonnal elmentették az érdekes adatokat.

Teljes QWERTY

A Desire Z nem fog sokban különbözni a jelenlegi Desire modelltől, szintén 3,7 hüvelykes AMOLED kijelzővel mutatkozik be, ami 480x800 pixeles felbontást képes megjeleníteni, s a processzora az 1GHz-es Snapdragon. Az előrelépést a kicsúsztatható QWERTY billentyűzet adja, amivel az Android-mezőnyben elég erős figyelemre számíthat, hiszen a Motorola Droidot leszámítva nem volt eddig androidos, QWERRTY-s csúcsmobil. A fentiek mellett természetesen Wi-Fi, GPS, Bluetooth 2.1, négysávos GSM rádió, illetve microSD foglalat is lesz benne, s feltehetően a sima Desire minden egyéb képességét is hordozza majd magában.

A HTC Desire HD szintén egy hiánypótló modellnek ígérkezik, hisz a HTC HD2 méreteit és kialakítását hozza be a világpiacra (az USA-ban kapható egy ideje az androidos HTC Evo 4G, amely csak a Sprint Nextel CDMA/WiMAX hálózatán működik). A 4,3 hüvelykes kijelző felbontása ugyan megegyezik majd a kisebb kijelzőkével, s processzorból is ugyanazt az 1 GHz-es Snapdragont kapja. A nagy méret viszont a játékos kedvű felhasználóknak imponálhat, hiszen a nagyobb kijelzőn könnyebb és kényelmesebb lehet a most még csak bimbózó mobil webes / Flash-alapú játékok űzése.

Multimédia császár

A multiméda egyébként is kulcsszerepet kap a Desire HD-nál, hiszen az Android 2.2 jobb fotó- és videókezelési képességei mellé a 8 megapixeles kamera és a 720p felbontású videórögzítés lehetősége is jár arcfelismerő autofókusszal.  Ebben a készülékben is megtalálható lesz az Adobe Flash 10.1, legnagyobb dobás viszont mindenképp az Xvid támogatás megjelenése, valamint az SRS Surround Sound lehetősége.

A Google részéről az elmúlt hetekben érkeztek olyan jelzések, miszerint az Android későbbi verzióiban korlátozza a grafikus interfész testreszabhatóságát lehetőségeit, ennek ellenére a HTC továbbra is kitart a Sense felület mellett, így a két új készülék is biztosan ezzel érkezik majd, s amennyiben az Android rendszer korlátozásai élesednek, akkor a HTC elkészíti az új helyzetnek megfelelő verziókat. A Google ötletének alapja, hogy a gyors verzióváltásokat a gyártók azért nem képesek időben lekövetni, mert a saját maguk által telepített interfész átalakítása túl sok fejlesztői munkával jár, s sok időt vesz igénybe.

Nehézkes az Android frissítése a gyártóknál

Ezért történhet meg, hogy a hónapok óta megjelent Android 2.2 "Froyo" még mindig csak a HTC Desire és a Motorola Droid készülékeken elérhető a Google Nexus One mellett, a Sony Ericsson pedig még arra sem volt képes, hogy mostanra a vezető modelljeire, az Xperia X10 család tagjaira kiadja az Android 2.1-es változatát. A HTC Desire Z és Desire HD mobilokkal kapcsolatban árakról, elérhetőségről és a boltokba kerülés pontos időpontjáról sajnos nem áll rendelkezésre információ, erre még további három hetet kell várnunk, pontosan szeptember 15-ig.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról