Szerző: Koi Tamás

2010. augusztus 18. 12:15

Nagyobb tárkapacitást kap a PlayStation 3

A Sony Computer Entertainment európai részlege a most zajló Gamescom kiállításon bejelentette, hogy Japán után Észak-Amerikában és Európában is boltokba küldi a PlayStation 3 játékkonzol új változatait.

A modellfrissítés után a PlayStation 3 konzolokból álló választék továbbra is két típusból áll majd, amik a beépített merevlemez méretében különböznek egymástól. A japán cég a jelenlegi, 120 gigabájtos és 250 gigabájtos háttértárral ellátott verziót egy 160 és egy 320 gigabájtos modellel helyettesíti októbertől. Ezeket a típusokat jelenleg is be lehet szerezni, igaz egyelőre csak Japánban, ahol tradicionálisan előbb jelennek meg a konzolgépek újabb kiadásai, illetve ahol a boltok polcain több olyan modell is megtalálható, amelyeket más régiókban nem hoznak forgalomba.

Amint azt Sándor Csabától, a  Sony Central and Southeast Europe Kft. termékmenedzserétől megtudtuk, az új változatok bevezetése után a jelenleg kapható modellek csak a készlet erejéig lesznek elérhetők, a nagyobb merevlemezzel ellátott példányokat pedig változatlan áron értékesíti majd a cég. Akárcsak a jelenlegi kínálatból, úgy az új változatból is érkeznek majd játékokkal egybecsomagolt kitek, valamint várhatóan elérhető lesz olyan kiadás is, melyhez a szeptember 15-én megjelenő mozgásérzékelős kontrollert, a PlayStation Move-ot csomagolják.

Az új PlayStation 3 változat a merevlemez méretén kívül a belső felépítést tekintve várhatóan nem különbözik majd a most kapható változatoktól. A gyártó tavasz óta 45 nanométeres csíkszélességű Cell processzorral, és 40 nm-es RSX grafikus processzorral látja el a PlayStation 3-at, ami az eredeti, tavaly szeptemberben megjelent Slim változatokhoz képest nagyjából 15-20 százalékkal kisebb áramfelvételt, illetve csendesebb hűtést eredményez.

A Sony a Gamescom konferencián az új modellek bejelentése mellett elsősorban a jövő hónaptól kapható Move-ot demózta, valamint újabb részleteket árult el a platformon rövidesen megjelenő exkluzív címekről. Így bemutatták többek közt a mostanáig nagyjából másfél millió példányban elkelt Heavy Rain című, filmszerű történetvezetéssel ellátott akcióthriller speciális, Move vezérlővel játszható változatát, a jóval barátságosabb, kreatív játékosok millióit behálózó LittleBigPlanet franchise második részét, valamint a platform-exkluzív FPS-sorozatok, így a Resistance és a Killzone harmadik részét is megmutatták a nagyközönségnek, legalább egy rövid betekintő trailer erejéig.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról