:

Szerző: Koi Tamás

2010. augusztus 6. 09:59

Minden felhasználónál megújult a Hotmail

Mostantól a Hotmail mintegy 350 millió felhasználója számára elérhető a webes levelezőrendszer megújult változata.

A Microsoft a héten hivatalosan is megerősítette, hogy befejeződött a megújult Hotmail webes levelezőszolgáltatás ráncfelvarrása. A cég jelentős előrelépésként aposztrofálja a dizájnváltást és a funkcióbővítést, egyben igyekezett mindent megtenni annak érdekében, hogy a felhasználók értesüljenek a változásokról. Redmond már májusban, rögtön az átalakítás bejelentése után költséges kampányt indított a szolgáltatás népszerűsítésére.

Az új Hotmail felületet végül június közepén, fokozatosan kezdték élesíteni a felhasználóknál, a folyamat azonban eleinte rendkívül lassan haladt, a Microsoft pedig kénytelen volt elismerni, hogy a bevezetési fázis tovább tart a tervezettnél. A cégnek mostanra sikerült minden felhasználónál átállítani a felhasználói felületet, a fejlesztők most a visszajelzések alapján igyekeznek finomhangolni a rendszert.

Az új Hotmail felületet és a funkciók egy részét szemmel láthatóan a Google rendkívül népszerű webes levelezőszolgáltatása, a Gmail ihlette. Így többek közt megjelentek a "threadek", azaz beszélgetésfonalak, a Hotmail, hogy nem erőlteti rá ezt a rendszert mindenkire, a funkció opcionálisan kikapcsolható. A Gmail másik erőssége, hogy a levelezésen belül a Google keresőjével kutathatnak a felhasználók a szövegekben, ami ezen túl a Hotmail-felhasználóknak is megadatik, a Bingre épülő keresőmező képében.

A rendszer a beágyazott tartalmakat is jobban kezeli, így az új Hotmailben Flickr-albumok, Hulu-filmek, YouTube-videók és egyéb tartalmak is ablakon belül fogyaszthatóak, de ha valaki levélben csatolva küld egy tucatnyi képet, azok is egy ízléses albumban jelennek meg. A megoldás nem meglepő módon Silverlight technológiára épül. Újdonságnak számítanak emellett az egykattintásos filterek, valamint a kéretlen, vagy irreleváns levelektől megszabadító Sweep funkció.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 12:55

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.