Szerző: Koi Tamás

2010. augusztus 3. 11:45

Csapadék hullik a Google Földön

Új funkcióval egészült ki a Google Föld térképprogram: az alkalmazás legújabb verziójában bizonyos területeken valós időben jelenik meg a virtuális csapadék a térbeli térképen is.

A Google Föld 5.2-es verziójának új rétege (layer) a fejlesztők elképzelései szerint elsősorban a kiránduló, utazó felhasználóknak lehet majd hasznos. Az új réteg a Weather Channel internetes időjárásjelző szolgáltatásával együttműködve mostantól nem csak azt jelzi bizonyos területeknél, ha felhős az égbolt, hanem azt is, ha valamilyen formában csapadék hullik a felhőzetből.

A térbeli térképábrázoló alkalmazás a vetületi nézetekben valós időben mutatja a különféle csapadékformákat, azoknál a felhasználóknál, akik bekapcsolták a programban a "felhők" időjárás réteget. A szolgáltatás ugyanakkor csak bizonyos, jól behatárolt földrajzi területeket fed le, így elsősorban Észak-Amerika nagy részét, illetve Nyugat-Európát lehet csapadék tekintetében feltérképezni.

A Google Föld térképalkalmazást 2005-ös megjelenése óta több mint hétszázmillióan töltötték le, a programnak 2008 óta létezik böngészőbeépülő változata. A mostani, 5.2-es verzió júniusban jelent meg, számos új funkcióval gazdagítva, így többek közt integrált böngészőt kapott, valamint ez a verzió az első, mely immár támogatja az Apple iPadjeit is. A program egyébként 2007 óta rendelkezik időjárás réteggel, a virtuális csapadék azonban csak a most kiadott változattól jelenik meg.

A Google interaktív, háromdimenziós térképalkalmazása letölthető a keresőcég külön erre a célra létrehozott weboldaláról.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról