Szerző: Koi Tamás

2010. július 19. 14:38

Saját mobiltarifát kap a Sziget

Új mobiltarifával készül Európa egyik legrangosabb zenei fesztiváljára a Vodafone. A Sziget Fesztivál idejére összeállított konstrukcióval a vendégek olcsóbban hívhatják egymást, valamint bizonyos külföldi előfizetőket.

Az augusztus 11-től 16-ig zajló, 2010-es Szigetre kilátogató vendégeknek kínált feltöltőkártyás konstrukciót VitaMAX Szigetnek keresztelte el a Vodafone, mely főszponzorként nem titkoltan a fesztivál elsődleges kommunikációs eszközévé kívánja tenni a mobiltelefont. A szolgáltató által kínált konstrukció úgy lett kialakítva, hogy a Szigetre érkezők könnyen, akár új, kedvezményes árú készülék vásárlása mellett igénybe vehessék a mobilszolgáltatást, valamint cél volt az is, hogy a vendégek az adott keretek közt minél kedvezményesebb tarifával hívhassák fel egymást.

Csoportkedvezmény, olcsó roaming

Az azonnal használatba vehető, 2000 forinttal feltöltött SIM-kártyát és a Szigetfone-nak keresztelt telefont tartalmazó csomag ennek megfelelően akár 2000 forintért, a helyszínen is megvásárolható lesz majd, feltéve, hogy a fesztiválozó hetijegyet vásárolt a rendezvényre. A napijegyet váltóknak 4000 forintot kell fizetni ugyanezért a konstrukcióért, melynek része a Vodafone kínálatának egyik legolcsóbb és legegyszerűbb mobiltelefonja, a Vodafone 248 is.

A csomagban foglalt 2000 forintos feltöltés száz százalékban lebeszélhető, belföldön 41 forintos percdíjjal, az SMS-ek darabja ugyanennyibe kerül. A szolgáltató a Szigetfone-ra előfizetőknek ezzel együtt jelentős csoportkedvezményt nyújt, így ezek az ügyfelek tízforintos percdíjjal telefonálhatnak egymással, és ugyanennyibe kerül egy SMS elküldése is. A Vodafone emellett a fesztiválra látogató jelentős számú külföldi érdeklődőt is megpróbálja - ha csak időlegesen is - megnyerni magának, hiszen az EU-s roamingzónába a normál, 134,3 forintos percdíj helyett 100 forintért lehet telefonálni.

A Szigetfone tarifára a Vodafone összes tarifájáról - kivéve, amelyeket hűség köt - át lehet migrálni, a konstrukció azonban csak december 31-ig lesz elérhető a kínálatban. A kedvezményes nemzetközi híváslehetőséget ennél rövidebb ideig, augusztus 31-ig tartja fent a szolgáltató. Lakatos Péter, a Vodafone stratégia, kommunikációs, és márka vezérigazgató helyettese a HWSW-nek kitérő választ adott arra a kérdésre, hogy hány új ügyfelet remél a szolgáltató a konstrukció bevezetéséről. A cég a helyszínen 40 értékesítési ponton árulja majd a Szigetfone-t, és "tömeges" érdeklődésre számít.

Jegyvásárlás mobillal

A szolgáltató emellett korábbi bejelentésének megfelelően bevezeti a Sziget idején az úgynevezett "Percalapú Szigetjegyet", mely lényegében egy percalapú mobilfizetési rendszer, elsősorban azok számára, akiket csak bizonyos koncertek érdekelnek a rendezvényen, és nem kívánnak azért napijegyet vásárolni. A percalapú mobilfizetéses rendszert felhasználóknak csúcsidőben, azaz 18-23 óra között 70, egyéb időszakokban pedig 35 Ft-ot kell fizetniük percenként, vagyis egy másfél órás koncert csúcsidőben nagyjából 7000 forintba kerül nekik - feltéve, hogy utána gyorsan elhagyják a helyszínt. A szolgáltatást SMS-ben kell aktiválni.

A percalapú fizetési rendszert igénybe vevőknek egy külön kaput állítanak fel a "K" hídnál található bejáratnál, az óra a fesztivál területére belépéstől annak elhagyásáig ketyeg. Amennyiben a percszámlálás alapján számított jegyköltség eléri a napijegy árát, azaz 12 000 Ft-ot, akkor bruttó 13 500 Ft kiszámlázása mellett leáll a percszámlálás, és a jegy érvényessége a normál napijegy érvényességével egyezik meg.

A fesztiválon első ízben debütál az az RFID-alapú kártya, mely a Balaton Soundon mutatkozott be a hazai fesztiválok közül elsőként. A Sziget Kártya névre keresztelt virtuális fizetőeszközre több ponton lehet pénzt feltölteni, illetve számos elfogadóhelyen lehet vele fizetni.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról