:

Szerző: HIRDETÉS

2010. június 28. 13:39

Megérkeztek a Gigabyte notebookjai

A Gigabyte neve ismerősen cseng a HWSW olvasóinak körében, hiszen a tajvani vállalat a PC alapvető komponenseinek, az alaplapok és videokártyák meghatározó szállítója, rengeteg magyar számítógépben teljesítenek szolgáltatot a Gigabyte termékei.

Kiváló szervizháttér

A Gigabyte szigorú minőségi követelményeket alkalmaz minden termékére, és folyamatosan élen jár az új technológiák bevezetésében. Erre  a kompetenciájára és a Gigabyte márka által képviselt műszaki színvonalra alapozva a vállalat úgy döntött, hogy a magyar piacon is megjelenik bárkinek megfizethető notebookjaival, amelyek napjaink népszerű és alapvető kellékei.

Tudatában annak, hogy a gyors kiszolgálás érdekében fontos a helyi jelenlét, a Gigabyte biztosította, hogy notebookjaihoz Magyarországon is legyen szervízközpont. Ezt a feladatot a Cordon Electronics Csoporthoz tartozó CIRMA Hungary Kft. látja el, amely magasan képzett profi műszaki embereinek köszönhetően gond nélkül elvégzik a Gigabyte notebookok szervizelését, legfeljebb 5 nap alatt - a javítás elsődlegesen alaktrészcserét takar a konstans magas minőség biztosítása érdekében. A gyorsaság mellett a Gigabyte szeretne kényelmet is nyújtani, ezért a szervizközpont elszállítja a notebookokat, és a javítást követően vissza is szállítja azokat. A Gigabyte hordozható számítógépeire egységesen 2 év garancia jár, függetlenül attól, notebookról vagy netbookról van szó.

A Gigabyte notebookok hivatalosan idén év elejétől kerültek a magyar piacra, amiben a tajvani vállalat a Juventus Team Computerrel és a Cedrus Informatikáva szövetkezett, amelyek a Gigabyte számára a kiindulási pontot jelentik a magyar notebookpiachoz. A Gigabyte notebookjai közül kettő különösen figyelemre méltó, amelyekkel a vállalat színt kíván vinni a piaci kínálatba, megkülönböztetve magát a versenytársaktól.

Netbook és asztali gép egyben

A Gigabyte M1022 netbook az első a piacon, amely dokkolható, ráadásul a megszokottól eltérő módon vertikálisan. Ennek köszönhetően a 10,1 hüvelykes, 1,26 kilogrammos gép nemcsak remek útittársunk lehet, hazaérve kényelmes és rendkívül helytakarékos módon asztali géppé transzformálható, egyetlen mozdulattal - így lesz a Booktop. A piacon lévő több géphez képest minőségi, ellenállóbb anyagokat és igényes kidolgozást használó M1022 fekete-fehér felülete olyan bevonatot kapott, amely csökkenti a karcolódások esélyét és a piszkolódást. Billentyűzete teljesértélű, extraként multitouch tapipadot és töltöttségjelzőt is kapott.

A Gigabyte termékeinek szellemében az M1022 merevlemeze, memóriája, és a 3G modem könnyedén  szerelhető bővítés vagy csere céljából. Az M1022 háromféle változatban kapható, az M1022C kijelzője 1024x600 pixeles felbontású, és 4 cellás akkumulátorral érkezik, az M1022X már HD Ready, 1366x768 pixeles panelt és 6 cellás akkumulátort kapott, míg az M1022G ezen felül egy beépített 3G modemmel is rendelkezik. A Gigabyte M1022 ára a minőségi kivitel és a dokkoló ellenére rendkívül kedvező, nettó 73 700 forintról indul a Gépboltban. További részletek találhatóak a gépről a Gigabyte oldalán.

Netbook és tablet

A Gigabyte T1028 notebook egy 10,1 hüvelykes, konvertálható gép, vagyis egyaránt használható hagyományos notebookként és tablet PC-ként. A Gigabyte korábbi tabletjei valójában az elsők közt voltak a magyar piacon, a T1028 már a második generáció képviselője. A tablet módban ceruzával (stylus, avagy pen) vezérelhető T1028 legnagyobb erősségének tartható a riválisokénál sokkal masszívabb zsanér kialakítása, aminek köszönhetően megelőzhetőek az intenzív, hosszú használatból fakadó repedések, lazulások, ahogyan az egyes márkáknál történt - ennek ellenére  a gép tömege 1,5 kilogramm alatt maradt.

A T1028 konvertálható tablet azoknak ajánlható, akik sokat mozognak, és közben sokszor olvasnak a képernyőn, prezentálnak, vagy jegyzetelnek. A T1028 a már fentebb megismert módon háromféle változatban van piacon. T1028C: 1024x600, 4 cellás akkumulátor, T1028X: 1366x768, 6 cella; T1028G: T1028X + 3G. A T1028 szintén könnyedén szervizelhető, a merevlemez, memória és 3G modem modulárisan kezelhető. A tablet funkcionalitás és a masszív kivitel ellenére a T1028 induló ára mindössze 109 900 forint a Gépboltban. További információt a modellről a Gigabyte oldalán találni.

A Gigabyte, Upgrade Your Life! mottóját követve folyamatosan bővíti notebook portfólióját, beleértve a mainstream és csúcskategóriás modelleket is, így 10,1 hüvelyktől a 15,6 hüvelykes formátumig kínál hordozható számítógépeket. A Gigabyte notebook divíziója az egyik leggyorsabban növekvő a cégen belül, és a vállalat teljes mértékben elkötelezett a magyar piac iránt. Ennek részeként a következő negyedévekben újabb és újabb termékeket vezet be a piacra, és egyre több szegmensben jelenik meg, bátran felvállalva, hogy más márkákétól különböző, a hozzáértő PC-használókat megcélzó notebookokkal, mint amilyenek a HWSW olvasói is.

[A Gigabyte megbízásából készített anyag]

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 01:56

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.