Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

Megjelent a Thunderbird 3.1

Koi Tamás, 2010. június 25. 10:41
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Igazi csemegének ígérkezik a Thunderbird levezelőklienst használók számára a program legújabb frissítése. A 3.1-es verzióval nőtt a teljesítmény, új funkciók kerültek az alkalmazásba, valamint számos hibát is kijavítottak a fejlesztők.

hirdetés

A Windows, Linux és Mac platformra megjelent Thunderbird 3.1 a megszokott keresőrendszert kibővítő, könnyen használható szűrőfunkcióval gazdagodott, megújult a postafiókok tartalmát, illetve adatait más verziókból, illetve más levelezőkliensekből átmigráló program, illetve egy letöltésmenedzsert is kapott az alkalmazás.

A Thunderbird 3.1 legfőbb, és azonnal szembetűnő újításának a Quick Filtert tartják a fejlesztők: ezzel a funkcióval a korábbi verziókban meglévő, több Thunderbird-felhasználó által kedvelt keresősávot bővítették ki a fejlesztők. A postafiókok felett megjelenő menüsorban a keresőmezőn túl különböző keresési feltételek, vagy akár ezek kombinációja is beállítható - a program a szokásos feltételek szerint, például tárgymezőre, feladóra vagy akár csatolmányra is tud szűrni.

A program új verziója emellett megkapja a kurrens Firefox böngészők által használt Gecko 1.9-2-es motort is, ami sebességben valamelyest előrelépést jelent a 3.0-s változatban megtalálható 1.9.1.5-ös verzióhoz képest, jóllehet a böngészőkkel szemben a levelezőprogramoknál a renderelési sebesség kevésbé számít kritikus szempontnak. A kiterjedt levelezést folytató, nagy méretű postafiókokkal rendelkezőknek jó hír, hogy az új változatban megjelenő indexelési funkció jelentősen gyorsíthatja a levelek kezelését és keresését, igaz, az első futtatás során akár több órára is szükség lehet a nagyobb postafiókok indexeléséhez.

A Thunderbird levelezőkliens előző, 3.0-s verziója hosszúra nyúló tesztelés után, tavaly decemberben jelent meg a Mozilla Messaging égisze alatt. A 3.0-s változathoz a 3.1-es kiadás megjelenéséig összesen öt javítás érkezett. A most megjelent változat letölthető a Mozilla oldaláról.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!