Szerző: Koi Tamás

2010. június 24. 16:14

Megelőlegezte az EU-tagságot Horvátországnak és Szerbiának a Telenor

Július elsejétől promóciós jelleggel három további országra kiterjeszti az 1-es roamingzónát a Telenor, vagyis ettől az időponttól a nyár végéig a Szerbiába, Horvátországba és Montenegróba látogató, Telenor előfizetéssel rendelkező turisták az uniós roamingtarifát fizetik - igaz, csak a mobilinternet esetén.

A Telenor május 18-án csökkentette jelentősen az Európai Unió tagországait, valamint többek közt Norvégiát, Izlandot és Lichtensteint magába foglaló 1-es roamingzónában az adatforgalmi díjat. A cég korábban ezekben az országokban 100 kilobájtonként 250 forintot számlázott az internethasználatért, május közepétől a tarifa 59 forintra csökkent, ami a hazai szolgáltatók közül a legkedvezőbb árszintnek felel meg (igaz, a díj csak egy forinttal kevesebb a T-Mobile által alkalmazott árszintnél).

Július 1-től lényegében ehhez a zónához csatlakozik Szerbia, Horvátország és Montenegró, vagyis a Telenor-előfizetők ezekben az országokban járva az EU-s roamingtarifát kell megfizessék adatforgalmazás után. Az átsorolás egyelőre csupán promóciós jellegű, és szeptember végéig tart, a szolgáltató azonban sajtóközleményében leszögezte, hogy kedvező fogadtatás esetén felülvizsgálja a meghosszabbítás lehetőségét. Az 59 forintos tarifa mindazonáltal csak bizonyos partnerhálózatokban és leányvállalatoknál érvényes (Horvátországban a Tele 2 HRV és VIPNET Cro, Szerbiában a Telenor Szerbia, Montenegróban pedig a Telenor Montenegro szerepel a listán).

Az említett országokban a hanghívások terén nem csökken a tarifa, vagyis Szerbia, Montenegró és Horvátország továbbra is a 2-es nemzetközi díjzónába tartozik. Ez azt jelenti, hogy ezekben az országokban a magyar Telenor ügyfelei 385 forintos percdíjjal kezdeményezhetnek hívást, és 145 forintos percdíjat kell fizetniük hívásfogadás esetén. Ez a két percdíj hívásindításnál több mint két és félszerese, hívásfogadásnál pedig több mint kétszerese a jelenleg érvényben lévő - július elsejétől csökkenő - egységes uniós tarifának.

A Telenor ezzel egyidejűleg az uniós tagállamokon kívül a fenti országokra is kiterjeszti a Netroaming- figyelő szolgáltatását, amellyel az ügyfelek alapbeállításként maximum 29 MB forgalom eléréséig használhatják az adatroaming szolgáltatást. A limit elérésekor az adatroaming forgalmat a Telenor megszakítja, kivéve, ha az ügyfél külön engedélyezte a további használatot, vagy már korábban lemondta a szolgáltatást.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról