Szerző: Koi Tamás

2010. június 9. 07:26

A focivébére is lesz IPTV-alkalmazás

A pénteken kezdődő futball világbajnokság idejére is tartogat interaktív tartalmakat a Magyar Telekom IP-alapú televíziós platformja.

A T-Home IPTV szolgáltatásának részeként megjelenő "Foci-vb Interaktív" nevű szolgáltatás a közvetítő közeg előnyeit kihasználva extra tartalmakat, valamint többször újranézhető meccseket kínál. A szolgáltatás a Pekingi Olimpia idején debütált, akkor az olimpiai közvetítésre építették a rendszert "Peking Interaktív" néven.

A 2008-as megoldáshoz képest jelentősen finomodott, valamint újabb funkciókkal kiegészült interaktív tévészolgáltatás legfontosabb eleme, hogy a nézők a világbajnokság idején visszamenőleg, korlátlanul hozzáférhetnek a Magyar Televízió által sugárzott összes meccs felvételéhez - akár HD-ben is. Ez azt jelenti, hogy a T-Home IPTV videotékájában 0 forintért "kikölcsönözhető" meccseket tetszőleges alkalommal újra lehet nézni - az olimpiai idején csak az eredeti időponthoz képest 24 órán belül volt elérhető a releváns tartalom.

A beltéri egységek menüjéből indítható alkalmazás segítségével a csapatokról, csoportokról és a helyszínekről hasznos információkat, percre pontos híreket olvashat a tévéző, aki a folyamatosan frissülő kérdésekre adott válaszokkal, kvízjáték keretében tesztelheti tudását. Külön menüben olvashatók például csoportkörök menetrendje (ki kivel, mikor és hol játszik), a rendszer információt nyújt az adott csoport aktuális állásáról, továbbá értesítést ad a képernyőn az adott mérkőzés kezdete előtt (az olimpiára elkészített megoldással e-mailben és SMS-ben is lehetett kérni értesítést egy-egy fontos esemény kezdete előtt).

A T-Home IPTV-szolgáltatása jelenleg csak a Magyar Telekom saját szolgáltatási területén, megfelelő ADSL-vonalminőség esetén fizethető elő, a HWSW ugyanakkor a szolgáltatóhoz közel álló forrásoktól úgy tudja, hogy a következő hetekben a kábeltévés hálózaton is elindul az IPTV-szolgáltatás, az EuroDOCSIS 3.0 szabvány szerint továbbfejlesztett területeken.

A cég jelenleg csak VDSL-hálózatán, illetve FTTH (optikai) hálózatán képes akkora sávszélességet dedikálni az IPTV szolgáltatásnak, mellyel HD-ben sugárzott tartalmak is továbbíthatók, ehhez a körhöz csatlakoznak majd a kábeltévés hálózaton bekötött ügyfelek.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról