:

Szerző: Dojcsák Dániel

2010. június 2. 18:33

Átveszi a Digi a budapesti TvNetWork-előfizetőket

A TvNetWork postai levélben arról tájékoztatja ügyfeleit, hogy július 1-től már a román tulajdonú Digi kezelésébe kerülnek át. Az árak és a kondíciók elméletileg változatlanok, de a TVNetwork Általános Szerződési Feltételeinek tegnapi változásaiból kiderül, hogy több szolgáltatás is megszűnik.

A TvNetWork története már-már viharosnak mondható a hazai hírközlési piacon. A legutóbbi fontos esemény a cég életében az volt, hogy minden ADSL 3G-előfizetőjét eladta a pécsi székhelyű Drávanetnek az DSL-szolgáltatáshoz szükséges infrastruktúrával együtt idén januárban. Történt mindez az után, hogy tavaly év végén a Digi Távközlési és Szolgáltató Kft. 30 százalékos tulajdonrészt szerzett a cégben. Az így tulajdonossá váló Digi az elmúlt időszakban feltételezhetően előkészítette a budapesti előfizetők átvételét, ami egy hónap múlva, július 1-én meg is történik. Az átadás teljes egészében érinti a szolgáltatást, így a budapesti internet, kábeltelevízió és telefonszolgáltatás is átvándorol a Digihez.

A levélben a cég arra kéri az előfizetőit, hogy június 30-i határidővel rendezzék esetlegesen fennálló tartozásaikat a cég felé, ezt követően pedig a Digi iránymutatásai alapján járjanak el a jövőben. A levél kitér arra is, hogy a Digi a szolgáltatást a jelenlegi formában, változatlan tartalommal és változatlan áron kínálja majd. Ehhez képest a TvNetWork weboldalán is megtalálható Általános Szerződési Feltételek módosításáról szóló hír szerint a budapesti, illetve a szegedi, kiskunhalasi és több másik fejállomás esetében a kábeltelevíziós csomagkínálat leszűkül, eltűnik például a Cinemax Pak, a HBO HD, illetve hat tematikus és a HD-csomag is. Ezen felül Budapesten a Családi csomag is megszűnik, az erre előfizetőket azonos áron a Bónusz csomagba teszi át a szolgáltató.

Fel lehet mondani

Mivel ez a lépés a szolgáltató részéről egyoldalú szerződésmódosításnak minősül, az ügyfelek 8 napon belül lehetőséget kapnak a szerződés azonnali hatályú felmondására, illetve ezen szándékukat nyilatkozat formájában megtehetik. Azok az előfizetők, akik számára a módosítás előnytelen változásokat tartalmaz és nincs élő hűségszerződésük, azok 15 napon belül további jogkövetkezmények nélkül mondhatják fel a szerződést. Természetesen a fenti határidők alatt nem reagáló ügyfelekre úgy tekintenek, hogy ráutaló magatartással elfogadták az új feltételeket.

\"\"

Pedig logikusnak tűnik felmondani a TvNetWork előfizetést, hiszen például az internetkapcsolat esetében a szolgáltató havi 6000 forintért ad 10 Mbit/s sávszélességű elérést, míg a Digi kínálatában 2500 forintba kerül a 20 Mbit/s. A televízió esetében a TvNetWork 64 csatornát 4 ezer forintért, a Digi 2900 forintért ad havonta.

Digi itt, Digi ott

Az ügyfeleknek kiküldött levél második részében a Digi \"köszönti\" új ügyfeleit, ígéretet tesz arra, hogy hosszútávon tervez, s minőségi szolgáltatást nyújt. A levélben megtalálhatóak még a díjfizetéssel kapcsolatos instrukciók, arról viszont nem esik szó, hogy az újdonsült Digi-ügyfelek válthatnak-e a Digi meglévő csomagjainak valamelyikére, vagy benneragadnak a régi szolgáltató gyengébb ajánlatában, ahogyan a UPC felvásárlás után a Monortel-ügyfelekkel történt. A két érintett szolgáltató weboldalán egyébként semmilyen konkrét említés nincs az átalakulással kapcsolatban.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 07:00

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.