Szerző: Dojcsák Dániel

2010. május 21. 11:49

Ismét notebook-akkumulátorokat hív vissza a HP

A HP újabb modellekre volt kénytelen kiterjeszteni akkumulátor-visszahívási programját, mivel újabb egységeknél derült ki, hogy túlmelegedhetnek és tüzet okozhatnak.

Az amerikai Hewlett-Packard a napokban újabb akkumulátor-típusokra terjesztette ki a tavaly májusban meghirdetett, majd októberben tovább görgetett önkéntes visszahívási programját. Az érintett lítium-ion akkumulátorokat világszerte több mint harminc, különböző típusú HP notebook mellé csomagolták. Az érintett termékcsaládok között van a Compaq Presario, Pavilion, HP, illetve a HP Compaq.

A gyártó az amerikai Consumer Product Safety Comissionnel egyetértésben azt javasolja, hogy a felhasználók azonnal függesszék fel az érintett modellek használatát. A HP gépei közül az elmúlt időszakban kettő is érintett volt olyan esetben, amikor az akkumulátorok túlmelegedtek és tüzet okoztat. Személyi sérülés szerencsére egyik esetben sem történt, kizárólag a notebook körül lévő értékek látták kárát a szituációnak.

Érdemes ellenőrizni

Ugyan a HP kommunikációja szerint az eladott notebookjaik kevesebb, mint 3 százaléka érintett, ettől függetlenül a 2007 augusztusa és 2008 májusa között gyártott gépek gazdái jobb, ha felkeresik a HP weboldalát, ahol a sorozatszám beírásával, vagy egy automata azonosító alkalmazással könnyen ellenőrizhetik, hogy szükség van e cserére.

Amennyiben valakinél kiderül, hogy a veszélyes sorozat egyik darabja van tulajdonában, akkor a hivatalos szervizt kell felkeresnie, ahol a hibás akkumulátort ingyenesen kicserélik. A cserével a felhasználók duplán jól járnak, hiszen egyrészt megszűnik a veszélyhelyzet, másrészt a 2-3 éve vásárolt, azóta már elhasználódott akkumulátoruk helyett egy teljesen újat kapnak, amivel újabb néhány évig élvezhetik a hosszabb üzemidőt.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról