Szerző: Bodnár Ádám

2010. május 20. 13:43

Automatikusan migrálhatnak a virtuális gépek az infrastruktúra problémái esetén

Már a Microsoft System Center Virtual Machine Managerrel is integrálható az APC InfraStruxure Operations. A PRO modullal kiegészített menedzsmentcsomag lehetővé teszi, hogy a Virtual Machine Manager felismerje a kritikus fizikai infrastruktúra eseményeit és riasztásait, és az adatközpont olyan területeire mozgassa a virtuális gépeket, amelyet nem érintenek az események.

Az InfraStruXure Operations az APC infrastruktúra-felügyeleti szoftvere, amivel a felhasználók
figyelemmel kísérhetik az adatközpontjuk fizikai állapotát, beleértve az energiaellátás, a hűtés, a
biztonságtechnika valamint a környezet paramétereit. Lekérdezhető vele a berendezések állapota, kora, valamint az adatközpont energiahatékonyságának (PUE) pillanatnyi értéke és történeti adatai, a felhasznált energiamennyiség és költség, akár egyes rackszekrények szintjén is. Az InfraStruXure Operations az adatközpont fizikai elrendezésében, valós időben mutatja be a berendezések hibáit és adatait, ezen kívül javaslatokat is tesz a problémák megoldására. A megoldás előzetes szimulációt és a szabadon maradt kapacitások kezelését is biztosítja.

\"Az APC központi menedzsment platformjának adatközpontok üzemeltetését támogató modulja, az InfraStruXure Operations a felügyelt adatközpontnak egy élő modelljével dolgozik, ami a hardver platform illetve a szoftver platform rétegek menedzsment rendszereivel magasabb szintű együttműködést biztosít\" - mondta Szarka Attila, az APC by Schneider Electric vezető rendszermérnöke. \"Ez lehetővé teszi a fizikai infrastruktúra, a hardver réteg és az alkalmazások menedzsmentjének mélyebb integrációját. Ennek egyik eleme a Microsoft SCOM Pro Pack, ami energiaellátási hiba esetén egy szerver hatásanalízist követően automatikus virtuális gép migrációt indíthat a Virtual Machine Manager segítségével.”

\"\"

Az APC PRO csomag képes párosítani az infrastruktúra fizikai rétegében előforduló eseményeket a Microsoft virtuális gépek információival és egy hatáselemzés segítségével megállapítja, hogy a fizikai infrastruktúrában előforduló események hogyan befolyásolják a szerverhardvereket egy virtuális környezetben. A hatásanalízis eredményének megfelelően szükség esetén a virtuális szerverek az érintett területekről automatikusan el tudnak migrálni más szerverekre.

Az APC PRO Pack 2010 harmadik negyedévétől lesz elérhető az APC honlapjáról letölthető formában.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.